Wijnhuis "Umberto Fiore"

Het wijnbedrijf Fiore werd door Pietro Fiore gestart in 1880. Sinds 1950 heeft Umberto Fiore een dynamisch wijnhuis gemaakt van het kleine familiebedrijf dat nu zowel lokaal als nationaal veel bekendheid geniet.Het wijnbedrijf Fiore werd door Pietro Fiore gestart in 1880. Het bedrijf had zijn wijngaarden in Gattinara welke later, vanaf 1950 werden gerund door Umberto Fiore.
Umberto Fiore maakte van het kleine familiebedrijf een dynamisch wijnhuis wat zowel lokaal als nationaal veel bekendheid genoot.

De Casa Vinicola Fiore groeide uit tot een gerespecteerde wijnproducent in de regio die zowel de binnenlandse als de internationale markt voorziet van zijn wijnen.

Aan het begin van de jaren ’90 werd het bedrijf overgenomen door Cantina Manfredi, een gerenommeerd wijnhuis in de provincie Langhe ( Piemonte).
Fiore’s wijnen behielden na deze fusie niet alleen hun naam maar zeker ook hun kwaliteit.
De wijn

  1. Umberto Fiore Barbera d'Asti 2009

    Umberto Fiore Barbera d'Asti 2009

    Een soepele, zachte wijn, prettig drinkbaar maar met voldoende body om breed in te zetten. Biologisch wijn, robijnrood van kleur, heerlijk fruit met geuren van rode bessen,kersen en bloesem. In de smaak proeft men weer de typische aroma's van marasca kersen (morellen) en een toets van specerijen.

    Deze wijn is uit ons assortiment.


    Meer over deze wijn

De druif

Barbera

Populair druivenras in een groot deel van Noord-Italië. Op zijn best in Piemonte.

Meer over de Barbera