Wijnhuis "Tierra Alta"

De wijngaarden van Tierra Alta liggen in de Maule en Colchagua valleien. Tierra Alta betekent "hoge land" en slaat op het nabij gelegen Andesgebergte, dat van beslissende invloed is op het klimaat in de valleien.
Een Mediterraans klimaat, gecombineerd met een koele bries van het Andesgebergte, ochtendnevel en een stabiele afwisseling tussen dag- en nachttemperaturen maken dat dit gebied ideaal is voor de wijnbouw. In de Maule vallei vindt dan ook 30% van de totale Chileense wijnbouw plaats.De wijnen

 1. Tierra Alta Carmenère Collection 2013

  Tierra Alta Carmenère Collection 2013

  Een soepele wijn met body, intens donker fruit en zachte tannines. Deze zeer toegankelijke carmenère is een wijn om lekker jong te drinken wanneer het mooie fruit nog goed aanwezig is. Een heerlijk glas voor alledag, als aperitief maar zeker ook als begeleider van de maaltijd.

  Meer over deze wijn
 2. Tierra Alta Sauvignon blanc Collection 2013

  Tierra Alta Sauvignon blanc Collection 2013

  Het warme klimaat geeft deze Chileense sauvignon blanc zijn tropische fruit en de ronde structuur. Zeer prettig drinkbaar, open,mild en toegankelijk maar zeer zeker ook een wijn met voldoende spanning en karakter.
  Een heerlijk glas als aperitief maar hij is ook aan tafel prima te schenken.

  Meer over deze wijn

De druiven

Carmenère

Halverwege de jaren '90 in Chili herontdekt ras. Carmenère stond ooit op grote schaal aangeplant in Bordeaux en werd van daar uit eind 19e eeuw naar Chili gebracht.

Meer over de Carmenère

Sauvignon Blanc

Een druif en een wijn met een expressief aroma van citrusfruit, gras, asperges of bloemen? En met een verfrissende zuurgraad. Fruitig en sappig, vooral wanneer er bij de vinificatie geen hout aan te pas komt. Gebeurt dat wel, dan gebruikt men wel eens de benaming Fumé Blanc.

Meer over de Sauvignon Blanc