Wijnhuis "Hunky Dory"

Hunky Dory is een onderdeel van het familiebedrijf Huia Wine Company. Het ligt in Marlborough , Nieuw-Zeeland en wordt gerund door Mike en Claire Allan .

Wijnhuis Hunky Dory
Na ervaring te hebben opgedaan in de Champagne, Frankrijk en op een andere locatie in Nieuw Zeeland zijn zij in 1990 met de eerste wijngaarden van Huia Wines Ltd. gestart.
Zij werden vooral aangetrokken door de intense fruitaroma’s die wijnen uit deze streek kunnen geven. Vooral de sauvignon blanc en de pinot noir zijn druiven die opmerkelijk goed gedijen in dit gebied en uitzonderlijk goede wijnen kunnen opleveren. In de Wairau Valley heeft het wijnhuis later nog 16 hectare wijngaarden aangekocht.
Vooral Sauvignon blanc en Pinoit Noir staan hier aangeplant, maar ook Chardonnay, Pinot Gris, Gewurztraminer en Riesling staan hier op de akkers.
Het bedrijf legt zich toe op een kleine productie van kwalitatief uitstekende wijnen met veel rijkdom en intense fruitaroma’s.

Huia Wines Ltd is een fervent voorstander van duurzame wijnbouw in Nieuw Zeeland . Zij hebben o.a. een certificering gekregen voor een minimale CO 2 uitstoot van het bedrijf. ( Carbon Zero certificat). Na een voorbereiding van 12 maanden hebben zij voor zowel de wijnmakerij als voor de wijngaarden deze certificering gekregen.

Het volgende doel van de producent is een volledig biologische certificering.De wijnen

 1. Hunky Dory Pinot Noir Marlborough 2013

  Hunky Dory Pinot Noir Marlborough 2013

  Deze Nieuw-Zeelandse Pinot Noir is een rijke en zeer levendige wijn. Prachtig robijnrood van kleur, intense aroma's van rood en donker fruit en een zekere aardsheid. Hij is op Franse barriques gerijpt waardoor er een lichte toets van hout te bespeuren valt. Een mooie en krachtige wijn, prachtig in balans.  Meer over deze wijn
 2. Hunky Dory Sauvignon blanc Marlborough 2016

  Hunky Dory Sauvignon blanc Marlborough 2016

  Een schitterende wijn die prachtig illustreert wat een geweldige sauvignon blancs in Nieuw Zeeland worden geproduceerd.Helder lichtgeel van kleur, intens geurend naar citrusfruit zoals grapefruit en mandarijntjes. Zeer smaakvol met een uitstekende afdronk waarin een klein bittertje te ontdekken is.

  Meer over deze wijn

De druiven

Pinot Noir

Pinot noir lijkt in alles de tegenhanger van de cabernet sauvignon. Pinot noir staat voor subtiliteit, charme en soepel fruit. Vergeleken met de cabernet is hij over het algemeen rijker aan zuren en armer aan tannines. En, als het goed is, van een bijzondere puurheid.

Meer over de Pinot Noir

Sauvignon Blanc

Een druif en een wijn met een expressief aroma van citrusfruit, gras, asperges of bloemen? En met een verfrissende zuurgraad. Fruitig en sappig, vooral wanneer er bij de vinificatie geen hout aan te pas komt. Gebeurt dat wel, dan gebruikt men wel eens de benaming Fumé Blanc.

Meer over de Sauvignon Blanc