Wijnhuis "Clos Montblanc"

Dit Spaanse wijnhuis wat in 1988 is opgericht door de Carbonell Figueras familie is gesitueerd in de D.O. Conca de Barberà. Deze appellation ligt in Penedès in het noordoosten van Spanje.

Wijnhuis Clos Montblanc
De regio Conca de Barbera is een van de wijngebieden waar eerder de bekende grote wijnhuizen uit andere regio's hun druiven vandaan haalden. In de afgelopen jaren zijn er echter steeds meer wijnboeren hun eigen wijn gaan maken i.p.v. de druiven door te verkopen aan anderen. Een nieuwe generatie geschoolde wijnmakers ontdekte de grote kwaliteit van het terroir binnen deze D.O. en brengen nu hun eigen kwaliteitswijn met veel succes op de markt.


In de wijngaarden van het familie bedrijf worden niet alleen de typische Spaanse druiven verbouwd zoals tempranillo en garnacha voor rood. Men produceert ook wijnen van de cabernet sauvignon, de merlot en de syrah druiven. En met groot succes mag gezegd worden. Binnen deze streek Conca de Barbera bezit de bekende wijnmaker Miguel Torres ook wijngaarden waarvan hij zijn beste wijnen maakt.
De kelders van deze producent zijn supermodern in gericht met tevens een aparte kelder voor de wijnen die moeten rijpen. In deze ruimte heeft men ca. 1500 vaten liggen van Amerikaans en Frans eiken en tevens vaten van Hongaars eiken.
De gepassioneerde wijnmaker Josep Vadri heeft zijn deskundigheid opgedaan bij wijnproducenten in Frankrijk, Chili en Australië. Hierdoor heeft hij een geheel eigen stijl van wijn maken ontwikkeld waarbij hij het fruit een duidelijke rol geeft en dit prachtig combineert met de aroma's die ontstaan bij de rijping van de wijnen.De wijnen

 1. Clos Montblanc Chardonnay 2013

  Clos Montblanc Chardonnay 2013

  Strogeel van kleur met intense fruitaroma's, mooi breed en getoast,lekker vanille, boterig en toch ook levendig fris. Een heerlijk lange afdronk maakt deze Spaanse chardonnay een lekker glas karaktervolle wijn, als aperitief een uitstekende keus maar vooral als tafelwijn een perfecte begeleider van diverse gerechten !

  Meer over deze wijn
 2. Clos Montblanc Syrah 2010

  Clos Montblanc Syrah 2010

  Een soepele wijn, gul en zonnig van 100% Syrah druiven met intense aroma's van zwart fruit en specerijen,ceder,peperigheid. Krachtig, met spanning en stijlvol met tonen van donkere kers , balsamico en een heerlijk lange afdronk. Klassieke wijn van de Syrah druif.

  Meer over deze wijn

De druiven

Chardonnay

Niet de meest aangeplante witte druif ter wereld - bij lange na niet zelfs - maar wel verreweg de bekendste en meest internationale. Gedijt bijna overal en is in de Nieuwe Wereld een tijdje synoniem geweest met witte wijn. Chardonnay is van nature neutraal en in hoge mate manipuleerbaar.

Meer over de Chardonnay

Syrah

Stoer, krachtig, geconcentreerd. Zie daar een paar typeringen voor syrah, alias shiraz. Kenmerkend zijn ook een diepe kleur, stevig fruit en de nodige kruidigheid. Geen makkelijke druif, maar wel een die wijnen met veel karakter geeft. Gedijt het best in een mediterrane omgeving op arme bodems en geeft wijnen die goed kunnen rijpen.

Meer over de Syrah