Wijnhuis "Château de la Rivière"

Château de la Rivière heeft een indrukwekkende geschiedenis die teruggaat tot de 8e eeuw.Het kasteel ligt op ongeveer 20 km ten noorden van de stad Bordeaux, in het departement Fronsac.

Wijnhuis Château de la Rivière
Begonnen als een versterkt kamp gebouwd in opdracht van Karel de Grote werd het vanaf de 13e eeuw regelmatig verbouwd tot het kasteel zoals men dat nu kan zien.

Het wordt wel het mooiste kasteel van de Fronsac genoemd, is perfect onderhouden en ligt op een schitterende locatie. Vanaf het bordes heeft men een riant uitzicht op de Dordognevallei en Entre-Deux-Mers, een ander wijngebied in de Bordeaux streek.

Het Château is het grootste en imposantste wijngoed in de Fronsac, met ruim 50 hectare aan wijngaarden. Voor de Bordeaux is deze omvang bijzonder groot, de wijngaarden van de meeste châteaux zijn niet groter dan 10 hectare.

De wijngaarden van dit château zijn vooral beplant met Merlot , goed voor ca. 2/3 van de wijngaarden. Daarnaast is een klein gedeelte cabernet sauvignon aangeplant met nog een kleiner percentage cabernet franc en petit verdot.

Het terroir is een mengsel van klei, zand en kalksteen, typerend voor de streek. Voorheen maakte men forse, tanninerijke wijnen die pas na jaren op dronk waren.

De laatste jaren kiest men meer voor elegantie en verfijning. Wijnadviseur van het château is niemand minder dan de bekende oenoloog Michel Rolland.De wijn


De druif