Wijnhuis "Cave du Sieur d’Arques"

Cave de Sieur d’Arques ligt ongeveer 25 km van de stad Carcasonne in Zuid Frankrijk. Het wijnhuis is momenteel een van de meest vooraanstaande producenten in de Languedoc regio rond Carcasonne en Limoux. Mousserende wijn is de specialiteit van dit wijnhuis.

Wijnhuis Cave du Sieur d’Arques
Het wijnhuis is opgericht in 1946 en werd vernoemd naar graaf Sieur d’Arques, een edelman die in de 16e eeuw het gebied rond Limoux beheerde.
Het wijnhuis combineert moderne technologie met een gezond respect voor traditie en kennis opgedaan in het verleden.
Het wijnhuis kan beschouwd worden als een pioneer als het gaat om hoge kwaliteit van het product en gebruik van wijnbouw technieken.

Het terroir in deze streek profiteert van de Mediterraanse zon en wordt getemperd door de nabijheid van de Middellandse Zee met invloeden van de Atlantische Oceaan.
Deze combinatie geeft de ideale omstandigheden om kwaliteitswijnen te produceren.De wijn

  1. Cremant de Limoux  Aimery

    Cremant de Limoux Aimery

    Een subtiele en elegante mousserende wijn, gedomineerd door de chardonnaydruif. In de neus frisse aroma's van citrusvruchten en een lichte geur van witte bloesem.De smaak geeft een heerlijk fris en wat romig palet van citrusfruit en mineraliteit gevolgd door een zeer lange afdronk.Dit alles wordt ondersteund door een fraaie mousse die langdurig aanhoudt.Een geweldig alternatief voor een flink geprijsde champagne!

    Meer over deze wijn

De druiven

Chardonnay

Niet de meest aangeplante witte druif ter wereld - bij lange na niet zelfs - maar wel verreweg de bekendste en meest internationale. Gedijt bijna overal en is in de Nieuwe Wereld een tijdje synoniem geweest met witte wijn. Chardonnay is van nature neutraal en in hoge mate manipuleerbaar.

Meer over de Chardonnay

Chenin Blanc

Kameleonachtige, uiterst veelzijdige druif die zowel strak droge als rijke, zoete wijn kan produceren. Kenmerken zijn o.a. een bloesemaroma, een zekere hartigheid, en, in koele gebieden, een stevige zuurgraad. Die tweede eigenschap maakt de droge versie niet altijd even makkelijk.

Meer over de Chenin Blanc

Mauzac

Tussen Toulouse en Albi ligt in het hart van het Zuidwesten een schitterend gebied waar de Mauzac zijn oorsprong vindt. Dit late aromatische druivenras kan goed tegen vorst in het voorjaar, maar is gevoelig voor bepaalde ziekten, mijten en wijngaardwormen.

Meer over de Mauzac