Wijnhuis "Cavas Ferret"

Het Spaanse wijnhuis Cavas Ferret is opgericht in 1941 en heeft dus al een rijke geschiedenis achter zich. Het familiebedrijf werd opgezet door de 2 broers Ezequiel en José Ferret die in navolging van hun vader ook wijnbouw studeerden in Vilafranca del Penedès.
Wijnhuis Cavas Ferret
Voor deze start in 1941 was vader Ferret al jaren bezig met het maken van wijnen. De originele wijnmakerij uit 1907 is nog aanwezig op de nu gebruikte locatie.

Het bedrijf ligt in Catalonië, meer precies in de Penedès, een gebied op ca. 30 km ten westen van Barcelona. Men heeft de wijngaarden in de Alt Penedès, een hooggelegen streek aan de noordkant van het gebied. Deze hoge ligging geeft een klimaat wat uitstekend past bij de 3 druiven waar de Cava’s van dit huis uit bestaan: Parellada, Xarel.lo en Macabeo.De wijn

  1. Ferret Cava Brut Reserva

    Ferret Cava Brut Reserva

    Een levendige Cava met een intens bouquet van gerijpt tropisch fruit en wat brioche. In de smaak weer het tropische fruit, een hint van amandelen en een zachte maar volle mousse.De Cava wordt gemaakt volgens de methode traditionnelle, waarbij de 2e vergisting op fles plaatsvindt. Een heerlijk en elegant glas bubbels, voor ieder moment.

    Meer over deze wijn

De druiven

Macabeo

Veel aangeplante druif voor witte wijnen uit Noordoost-Spanje. Ook wel gespeld als maccabéo. In Rioja bekend onder de naam viura.

Meer over de Macabeo

Parellada

De Parellada wordt normaal gesproken gebruikt met Macabeo (Viura) en Xarel.lo in het gebied Catalunya ( Catalonië) voor de productie van Spaanse mousserende wijnen of Cavas.

Meer over de Parellada

Xarel-lo

Xarel-lo is een Catalaanse druivensoort die in Spanje voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van Cava.

Meer over de Xarel-lo