Wijnhuis "Cantina Terre de Trinci"

Cantina Terre de Trinci komt voort uit een intensieve samenwerking van een aantal wijnboeren uit de regio rond Orvieto en vooral ook Montefalco. In het begin van de jaren 90 heeft men een serieuze omschakeling gemaakt van kwantiteit naar kwaliteit.
Wijnhuis Cantina Terre de Trinci
Bekende oenologen werden toen aangetrokken om met behulp van moderne apparatuur kwaliteitswijnen te gaan produceren en kreeg de gehele bedrijfsvoering een flinke update. De wijngaarden liggen rond de steden Montefalco, Bevanga en Orvieto.
Stapje voor stapje ging men steeds betere wijnen maken en ging men naast de bekende Sagrantinodruif ook meerdere druivenrassen verbouwen. Men hield zich hierbij wel vast aan de bekende lokale druiven uit de streek zoals Sangiovese, Sagrantino en Grechetto, aangevuld met een enkele uitheemse druif als de Merlot. Hiermee ontwikkelde de Cantina Terre de Trinci zich tot een zeer gerespecteerd wijnhuis in de regio met een breed en kwalitatief uitstekend aanbod van typische lokale wijnen uit Umbrië.De wijnen

 1. Terre de Trinci Montefalco Rosso DOC 2010

  Terre de Trinci Montefalco Rosso DOC 2010

  Een mooie robijnrode kleur , met nuances van viooltjes en rijp rood fruit in de neus. In de smaak wederom aroma's van rijp fruit en bloesem, een prettige licht stevige structuur en is een lichte houttoets waarneembaar. De mooie zuren combineren goed met het rijpe fruit. Dit geeft de wijn zijn spanning die hem zo aantrekkelijk maakt. Een wijn die absoluut niet gaat vervelen!
  Een heerlijk afdronk met flink wat lengte maakt dit een perfecte begeleider van diverse vleesgerechten en harde kazen.  Meer over deze wijn
 2. Terre de Trinci Montefalco Sagrantino DOCG 2006

  Terre de Trinci Montefalco Sagrantino DOCG 2006

  Een diep robijnrode tot bijna zwarte kleur met aroma's van donker rijp fruit, viooltjes en een lichte houttoets. Een volle krachtige en iets romige smaak van donker fruit, vanille met een mooi evenwicht in rijp fruit en de aanwezige zuren. Dit geheel wordt ondersteund door zachte en evenwichtige tannines, vanille en een licht gebrande toets door de rijping in barriques.

  Meer over deze wijn
 3. Terre de Trinci Orvieto Classico DOC 2013

  Terre de Trinci Orvieto Classico DOC 2013

  Licht goudgeel van kleur, zuiver en transparant in het glas. Licht geurend met aroma's van citrus en tropisch fruit als mandarijn en ananas. In de smaak komt het rijpe fruit goed terug en is de wijn door een lekker klein bittertje in de afdronk heel verfrissend en aangenaam.

  Meer over deze wijn

De druiven

Chardonnay

Niet de meest aangeplante witte druif ter wereld - bij lange na niet zelfs - maar wel verreweg de bekendste en meest internationale. Gedijt bijna overal en is in de Nieuwe Wereld een tijdje synoniem geweest met witte wijn. Chardonnay is van nature neutraal en in hoge mate manipuleerbaar.

Meer over de Chardonnay

Drupeggio

Canaiolo bianco is de witte versie van Canaiolo, een rode druivensoort uit Chianti. In Orvieto wordt deze druivensoort Drupeggio genoemd en wordt hij gebruikt om de blend te verzachten. Smaak: Abrikoos, gedroogd fruit en noten

Meer over de Drupeggio

Grechetto

Een productieve druivensoort voor witte wijn die zelden last heeft van de ziekte peronospera (meeldauw). Grechetto wordt meestal gebruikt in blends voor Vin Santo en Orvieto. In smaak en geur treft men vooral noten, de wijn wordt geblend om karakter en body te geven aan de uiteindelijke wijn. De kwaliteit is sterk afhankelijk van de wijze waarop de wijnboer de druif beheerd. Strenge snoei geeft bijvoorbeeld druiven met intense aroma's.

Meer over de Grechetto

Merlot

Merlot is de meest aangeplante druif in Bordeaux en hoofdingrediënt van beroemde wijnen. Verder vormt hij de basis van eenvoudige basiswijnen.

Meer over de Merlot

Procanico

Synoniem in Orvieto voor Trebbiano, de meest productieve druivensoort van alle druivensoorten. Een variëteit voor witte wijn die in vrijwel elk wijn producerend land is aangeplant.

Meer over de Procanico

Sagrantino

Deze Italiaanse druivensoort wordt sinds eeuwen verbouwd op de heuvels rond de stad Montefalco in Umbrië. Deze druivensoort geeft intense wijnen met veel fruitsmaak maar ook met stevige tannines en een wat rokerige smaak. Wordt ook gebruikt om een zoete wijn te maken van rijpe, ingedroogde druiven

Meer over de Sagrantino

Sangiovese

Meest aangeplante druivenras voor rode wijn in Italië, en dan vooral in het midden van dat land. De lijst van synoniemen is door die grote verspreiding en de variatie in klonen lang: sangioveto, brunello, morellino, prugnolo gentile enz.

Meer over de Sangiovese