Wijnhuis "Bodega Parés Baltà"

Parés Baltà is een familiebedrijf dat al sinds de 18e eeuw wijngaarden bezit in de Penèdes in het noord oosten van Spanje. De familie beheert 5 bodegas in de heuvels rond Vila Franca del Penèdes, ongeveer 50 km van Barcelona gelegen.
Wijnhuis Bodega Parés Baltà
De grootte van de wijngaarden ligt tussen de 30 en 75 hectare en iedere wijngaard heeft zijn eigen macroklimaat en grondsoort. Hierdoor kan men verschillende soorten druiven verbouwen, passend bij het terroir van de betreffende bodega.

Sinds de oogst van 2004 hebben de wijngaarden van dit wijnhuis het certificaat van biologische wijnbouw. Dit betekent dat men geen gebruik maakt van chemische bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden en herbiciden.

Verder oogst men met de hand en worden tijdens de oogst alleen de beste druiven geplukt. Men past “groene oogst” toe, zodat de concentratie en het karakter van de overblijvende druiven alleen maar toeneemt.

Irrigatie wordt niet toegepast. De druivenstokken krijgen hun water via het hemelwater en halen het diep uit de grond met hun lange wortels. Dit maakt de druivenstokken gezonder en produceren zij kwalitatief uitstekende druiven met veel concentratie en kracht.De wijnen

 1. Bodega Parés Baltà Savia Viva Clásico Tinto 2012

  Bodega Parés Baltà Savia Viva Clásico Tinto 2012

  Een volle wijn met aroma's van donker fruit, wat peperig en kruidig, sappig ,zwoel en een lichte houttoets. De assemblage van de druiven cabernet sauvignon en garnacha geeft een krachtig maar elegant glas.Heerlijk sappig met zachte tannines en een prettige afdronk. Een mooie biologische wijn!

  Deze wijn is niet meer leverbaar !

  Meer over deze wijn
 2. Bodega Parés Baltà Savia Viva Clásico Blanco 2010

  Bodega Parés Baltà Savia Viva Clásico Blanco 2010

  Prachtige biologische wijn van oude druivenstokken. Een kleur van gele citroen met lichtgroene nuances en een intense geur van peer en appel. In de smaak een heerlijke frisheid met prettige zachte zuren met in de afdronk een intense fruitbeleving.
  Een sappige frisse wijn met een uitstekende lengte!

  Meer over deze wijn

De druiven

Cabernet Sauvignon

De onbetwiste nummer 1 voor rode wijnen. Cabernetwijnen zijn normaliter herkenbaar aan hun uitgesproken aroma van zwarte bessen, ongeacht waar ze vandaan komen.

Meer over de Cabernet Sauvignon

Macabeo

Veel aangeplante druif voor witte wijnen uit Noordoost-Spanje. Ook wel gespeld als maccabéo. In Rioja bekend onder de naam viura.

Meer over de Macabeo

Parellada

De Parellada wordt normaal gesproken gebruikt met Macabeo (Viura) en Xarel.lo in het gebied Catalunya ( Catalonië) voor de productie van Spaanse mousserende wijnen of Cavas.

Meer over de Parellada

Xarel-lo

Xarel-lo is een Catalaanse druivensoort die in Spanje voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van Cava.

Meer over de Xarel-lo