Umberto Fiore Barbera d'Asti 2009

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Rood
Jaar: 2009
Op dronk: 2009-2013
Druif: Barbera (100%)
Biologisch: Ja
Alcohol: 14.0%
 

Herkomst

Wijnuis: Umberto Fiore
Land: Piemonte, Italië
 

Beleving

Smaak:
Kersen, specerijen & rode bessen
 
Geur:
Rode bessen, bloesem & kruidigheid
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Aperitief, borrelhapjes & pasta's met tomaten saus
 
Serveertemperatuur: 16 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Umberto Fiore Barbera d'Asti 2009

Umberto Fiore, Piemonte, Italië

Omschrijving

Een soepele, zachte wijn, prettig drinkbaar maar met voldoende body om breed in te zetten. Biologisch wijn, robijnrood van kleur, heerlijk fruit met geuren van rode bessen,kersen en bloesem. In de smaak proeft men weer de typische aroma's van marasca kersen (morellen) en een toets van specerijen.

Deze wijn is uit ons assortiment.


Het wijnhuis Umberto Fiore heeft zijn wijngaarden in Piemonte, in het noordwesten van Italie. Een typisch Italiaans wijnhuis dat gaat voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Een klein familie wijnhuis, wat gedreven en gepassioneerd wordt geleidt. Deze wijn is van 100% Barbera druiven gemaakt en komt van akkers gelegen op de heuvels rond de wijnstad Asti. Een tanninerijke wijn die gebaat is bij enige jaren oplegging maar ook nu prima gedronken kan worden. Een bijzondere karaktervolle wijn uit deze Noord Italiaanse streek. De druiven zijn voor de vinificatie ontsteelt en ontdaan van hun pitten. Dit voorkomt een te strenge wijn met harde tannines. Tijdens de vergisting is er langdurig schilcontact geweest waardoor de wijn nog meer smaakstoffen bevat. Er vindt ook nog een malolactische omzetting (melkzuurvergisting) plaats zodat resterende harde kanten van de wijn weggenomen worden.

Umberto Fiore

Het wijnbedrijf Fiore werd door Pietro Fiore gestart in 1880. Sinds 1950 heeft Umberto Fiore een dynamisch wijnhuis gemaakt van het kleine familiebedrijf dat nu zowel lokaal als nationaal veel bekendheid geniet.

Lees meer over dit wijnhuis

De Barbera Druif

Populair druivenras in een groot deel van Noord-Italië. Op zijn best in Piemonte.

Lees meer over de Barbera druif

Wijnland Italië

De Grieken noemden het Oenotria, Wijnland!
Een toepasselijke naam voor wat nu Italië is. Italië is immers een wijnland bij uitstek. Groot, gevarieerd en tegelijk ook onbekend. Misschien komt dat omdat de Italianen hun creativiteit niet altijd in de juiste marketingbanen weten te leiden. Zie het enorme aantal wijnen en bijbehorende herkomstbenamingen. Anderzijds zou dit gegeven een uitdaging voor avontuurlijke wijnliefhebbers moeten zijn.


Lees meer over Italië

€ 55.83 p.doos € 9.30 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.