Tili Assisi Grechetto DOC 2013

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Wit
Jaar: 2013
Op dronk: 2014-2018
Druif: Grechetto (100%)
Biologisch: Ja
Alcohol: 13.0%
 

Herkomst

Wijnuis: Tili Vini
Land: Umbrië, Italië
 

Beleving

Smaak:
Droog, mooie zuren, exotisch fruit & intensiteit
 
Geur:
Citrusfruit, tropisch fruit & rijk
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Div. visgerechten, oosterse gerechten, asperges & wit vlees
 
Serveertemperatuur: 8-12 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Tili Assisi Grechetto DOC 2013

Tili Vini, Umbrië, Italië

Omschrijving

Deze wijn is geproduceerd van de Grechetto, de authentieke witte druif van Umbrië. Helder licht strogeel van kleur, loepzuiver en heerlijk geurend. In de smaak weer de rijke fruitaroma's met een prachtig evenwicht in zuren en warm rijp fruit. Een lang aanhoudende afdronk maakt het genieten van deze wijn helemaal compleet.

Ook deze wijn is geproduceerd van biologisch verbouwde en met de hand geoogste druiven. Een fermentatie op lage temperatuur ( 16-18 C) in RVS tanks geeft hem zijn frisheid en zuiverheid. Heerlijk als aperitief maar hij smaakt geweldig bij vis en pasta gerechten met roomsaus.

Tili Vini

Het wijnhuis Tili Vini, gesitueerd in Umbrië , het groene hart van Italië, is een echt Italiaans klein familiebedrijf. De familie bezit ca. 40 hectare wijngaarden die uitgestrekt liggen op de zuidelijke hellingen van de Monte Subasio , in de nabijheid van de prachtige historische stad Assisi,


Lees meer over dit wijnhuis

De Grechetto Druif

Een productieve druivensoort voor witte wijn die zelden last heeft van de ziekte peronospera (meeldauw). Grechetto wordt meestal gebruikt in blends voor Vin Santo en Orvieto. In smaak en geur treft men vooral noten, de wijn wordt geblend om karakter en body te geven aan de uiteindelijke wijn. De kwaliteit is sterk afhankelijk van de wijze waarop de wijnboer de druif beheerd. Strenge snoei geeft bijvoorbeeld druiven met intense aroma's.

Lees meer over de Grechetto druif

Wijnland Italië

De Grieken noemden het Oenotria, Wijnland!
Een toepasselijke naam voor wat nu Italië is. Italië is immers een wijnland bij uitstek. Groot, gevarieerd en tegelijk ook onbekend. Misschien komt dat omdat de Italianen hun creativiteit niet altijd in de juiste marketingbanen weten te leiden. Zie het enorme aantal wijnen en bijbehorende herkomstbenamingen. Anderzijds zou dit gegeven een uitdaging voor avontuurlijke wijnliefhebbers moeten zijn.


Lees meer over Italië

€ 56.64 p.doos € 9.44 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.