Tierra Alta Sauvignon blanc Collection 2013

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Wit
Jaar: 2013
Op dronk: tot 2016
Druif: Sauvignon Blanc (100%)
Biologisch: Nee
Alcohol: 13.5%
 

Herkomst

Wijnuis: Tierra Alta
Land: Colchagua Valley, Chili
 

Beleving

Smaak:
Ananas, asperges, citrusfruit, droog & fris
 
Geur:
Tropisch fruit & groene asperges
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Aperitief, voorgerechten, geitenkaas, salades, lichte visgerechten & pasta´s met roomsaus
 
Serveertemperatuur: 8-10 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Tierra Alta Sauvignon blanc Collection 2013

Tierra Alta, Colchagua Valley, Chili

Omschrijving

Het warme klimaat geeft deze Chileense sauvignon blanc zijn tropische fruit en de ronde structuur. Zeer prettig drinkbaar, open,mild en toegankelijk maar zeer zeker ook een wijn met voldoende spanning en karakter.
Een heerlijk glas als aperitief maar hij is ook aan tafel prima te schenken.

Tierra Alta betekent " het Hoge Land" en de wijngaarden liggen dan ook tegen de hellingen van de uitlopers van het Andesgebergte. Dit heeft grote invloed op het klimaat in de valleien.Veel zon en warmte maar ook de, voor een wijn met spanning, noodzakelijke verkoelende bries van de bergen. Daarnaast heeft dit gebied ook vrij koude nachten. Hierdoor rijpen de druiven niet te snel en door het juiste moment van oogsten (vaak zeer vroeg in de kille ochtend) behoudt de druif zijn fruitige en frisse aroma's.Dit resulteert in een prachtig evenwicht in zuren en de resterende suikers, wat in de smaak een soepele wijn met spanning geeft.

Tierra Alta

De wijngaarden van Tierra Alta liggen in de Maule en Colchagua valleien. Tierra Alta betekent "hoge land" en slaat op het nabij gelegen Andesgebergte, dat van beslissende invloed is op het klimaat in de valleien.

Lees meer over dit wijnhuis

De Sauvignon Blanc Druif

Een druif en een wijn met een expressief aroma van citrusfruit, gras, asperges of bloemen? En met een verfrissende zuurgraad. Fruitig en sappig, vooral wanneer er bij de vinificatie geen hout aan te pas komt. Gebeurt dat wel, dan gebruikt men wel eens de benaming Fumé Blanc.

Lees meer over de Sauvignon Blanc druif

Wijnland Chili

Chili is niet het grootste wijnland van Zuid Amerika - dat is buurland Argentinië - maar het is wel toonaangevend geweest in kwaliteit en marketing. Het heeft in ieder geval het schoolvoorbeeld geleverd van een succesvolle aanpak door een 'nieuw' wijnland dat zijn productie heeft afgestemd op de behoeften van de buitenlandse markt. Dat gebeurde eind jaren '70, begin jaren '80 en werd mede ingegeven door een dalende consumptie in eigen land.

Lees meer over Chili

€ 47.82 p.doos € 7.97 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.