Tierra Alta Carmenère Collection 2013

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Rood
Jaar: 2013
Op dronk: tot 2017
Druif: Carmenère (100%)
Biologisch: Nee
Alcohol: 13.5%
 

Herkomst

Wijnuis: Tierra Alta
Land: Colchagua Valley, Chili
 

Beleving

Smaak:
Donker fruit, zachte tannines, vleugje chocolade & bittertje
 
Geur:
Zwarte bessen, kersen & frambozen
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Rood vlees, borrelhapjes & pasta's met vleessaus
 
Serveertemperatuur: 18 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Tierra Alta Carmenère Collection 2013

Tierra Alta, Colchagua Valley, Chili

Omschrijving

Een soepele wijn met body, intens donker fruit en zachte tannines. Deze zeer toegankelijke carmenère is een wijn om lekker jong te drinken wanneer het mooie fruit nog goed aanwezig is. Een heerlijk glas voor alledag, als aperitief maar zeker ook als begeleider van de maaltijd.

De wijngaarden van Tierra Alta liggen in de Maule en Colchagua valleien. Tierra Alta betekent " het hoge land" wat slaat op de nabijheid van het Andesgebergte, dat van beslissende invloed is op het klimaat in de valleien.Een mediterraans klimaat, met een koele bries vanaf de Andes en een ochtendnevel maken dit gebied ideaal voor wijnbouw. De carmenère heeft een intens aroma van donker fruit en frambozen. De opvoeding van 10% van de wijn in barriques van Amerikaans hout geeft hem een prettige zwoelheid in de smaak met een indrukwekkende finale.

Tierra Alta

De wijngaarden van Tierra Alta liggen in de Maule en Colchagua valleien. Tierra Alta betekent "hoge land" en slaat op het nabij gelegen Andesgebergte, dat van beslissende invloed is op het klimaat in de valleien.

Lees meer over dit wijnhuis

De Carmenère Druif

Halverwege de jaren '90 in Chili herontdekt ras. Carmenère stond ooit op grote schaal aangeplant in Bordeaux en werd van daar uit eind 19e eeuw naar Chili gebracht.

Lees meer over de Carmenère druif

Wijnland Chili

Chili is niet het grootste wijnland van Zuid Amerika - dat is buurland Argentinië - maar het is wel toonaangevend geweest in kwaliteit en marketing. Het heeft in ieder geval het schoolvoorbeeld geleverd van een succesvolle aanpak door een 'nieuw' wijnland dat zijn productie heeft afgestemd op de behoeften van de buitenlandse markt. Dat gebeurde eind jaren '70, begin jaren '80 en werd mede ingegeven door een dalende consumptie in eigen land.

Lees meer over Chili

€ 50.82 p.doos € 8.47 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.