Gavioli Vino Nobile di Montepulciano Riserva                    2004

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Rood
Jaar: 2004
Op dronk: 2005-2014
Druiven:
Prugnolo Gentile (70%)
Canaiolo Nero (30%)
Biologisch: Ja
Alcohol: 13.5%
 

Herkomst

Wijnuis: Gavioli
Land: Toscane, Italië
 

Beleving

Smaak:
Donker fruit, specerijen, houttoetsen, leer & tabak
 
Geur:
Zwarte bessen, kruidig & specerijen
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Rood vlees, ossobuco, lamskoteletten & pasta met tomatensaus
 
Serveertemperatuur: 16-18 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Gavioli Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2004

Gavioli, Toscane, Italië

Omschrijving

Een kruidige intens geconcentreerde wijn met de geur van zwarte bosvruchten,kersen en een lichte houttoets.
In de smaak opnieuw donker en rood fruit, kruidigheid en een zweem van bosviooltjes.De zachte tannines geven de wijn een lekker volle vlezige structuur. Een pittige en indrukwekkende afdronk met kruidige en mildzure indrukken.
Met recht een "nobel glas" van pure kwaliteit en héél Italiaans van karakter.

Een van de bekendste van de "grote" Italiaanse wijnen, vernoemd naar het stadje Montepulciano. Een zeer geslaagde assemblage van de druiven prugnolo (locale naam voor sangiovese) en de canaiolo nero.
Deze Riserva heeft 3 jaar houtrijping ondergaan en is samengesteld uit het beste fruit van geselecteerde druiven. Met als resultaat een zeer geconcentreerde wijn, rijk, complex en met een heerlijke kruidigheid. Hierdoor is de wijn zeer geschikt om op te leggen.
Een heerlijk glas voor de liefhebber van een elegante wijn met body en finesse.

Gavioli

Enige jaren geleden kocht Sergio Gavioli dit wijngoed van een oude welgestelde familie uit Montepulciano. Het is gelegen in het hart van het Montepulciano gebied waar de Vino Nobile wijnen vandaan komen.

Lees meer over dit wijnhuis

De Prugnolo Gentile Druif

Prugnole gentile is een synoniem voor de Sangiovese grosso. Hij wordt voornamelijk zo genoemd in de streek rondom Montepulciano in het zuiden van Toscane, Italië.

Lees meer over de Prugnolo Gentile druif

De Canaiolo Nero Druif

Met zijn donkerrode kleur, geparfumeerd aroma, gematigde tannines en milde zuren werd canaiolo in de 19e eeuw vooral gebruikt in de assemblage voor Chianti.

Lees meer over de Canaiolo Nero druif

Wijnland Italië

De Grieken noemden het Oenotria, Wijnland!
Een toepasselijke naam voor wat nu Italië is. Italië is immers een wijnland bij uitstek. Groot, gevarieerd en tegelijk ook onbekend. Misschien komt dat omdat de Italianen hun creativiteit niet altijd in de juiste marketingbanen weten te leiden. Zie het enorme aantal wijnen en bijbehorende herkomstbenamingen. Anderzijds zou dit gegeven een uitdaging voor avontuurlijke wijnliefhebbers moeten zijn.


Lees meer over Italië

€ 91.19 p.doos € 15.20 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.