Ferret Cava Brut Reserva

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Mousserend
Jaar: N.v.t
Op dronk: 2015-2018
Druiven:
Parellada (40%)
Xarel-lo (35%)
Macabeo (25%)
Biologisch: Nee
Alcohol: 11.5%
 

Herkomst

Wijnuis: Cavas Ferret
Land: Penedès, Spanje
 

Beleving

Smaak:
Een knisperende droogheid, fijne mousse, intens fruit & amandelen
 
Geur:
Tropisch fruit, toast & botertje
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Aperitief, garnalenomelet, paella met vis, sushi & kalfsvleeskroketten
 
Serveertemperatuur: 6-8 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Ferret Cava Brut Reserva

Cavas Ferret, Penedès, Spanje

Omschrijving

Een levendige Cava met een intens bouquet van gerijpt tropisch fruit en wat brioche. In de smaak weer het tropische fruit, een hint van amandelen en een zachte maar volle mousse.De Cava wordt gemaakt volgens de methode traditionnelle, waarbij de 2e vergisting op fles plaatsvindt. Een heerlijk en elegant glas bubbels, voor ieder moment.

Het huis Ferret ligt in Alt Penedes, zo'n 50 km ten westen van Barcelona Dit gedeelte van Penedès is het meest interessant voor de productie van druiven voor wijnbouw..De 3 traditionele druiven voor een Spaanse cava wordt handmatig geplukt waarna ze geassembleerd worden. Hierna kan het vinificatieproces starten en vindt de alcoholische vergisting plaats. Vervolgens wordt de nog jonge wijn op fles gebracht en wordt hij gelagerd. Op een constante temperatuur van 14C rijpt de wijn gedurende minimaal 15 maanden (wettelijk vastgesteld bij een Cava Reserva) in de kelders op 15 m. diepte. Gedurende deze periode vindt ook de 2e vergisting plaats waardoor de mousse ontstaat. De langdurige lagering op de droesem van zijn eigen gestorven gistcellen geeft de wijn zijn heerlijke en complexe aroma's.
Na deze rijping wordt het depot aan gistcellen verwijderd en kan de fles gekurkt worden.

Cavas Ferret

Het Spaanse wijnhuis Cavas Ferret is opgericht in 1941 en heeft dus al een rijke geschiedenis achter zich. Het familiebedrijf werd opgezet door de 2 broers Ezequiel en José Ferret die in navolging van hun vader ook wijnbouw studeerden in Vilafranca del Penedès.

Lees meer over dit wijnhuis

De Parellada Druif

De Parellada wordt normaal gesproken gebruikt met Macabeo (Viura) en Xarel.lo in het gebied Catalunya ( Catalonië) voor de productie van Spaanse mousserende wijnen of Cavas.

Lees meer over de Parellada druif

De Xarel-lo Druif

Xarel-lo is een Catalaanse druivensoort die in Spanje voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van Cava.

Lees meer over de Xarel-lo druif

De Macabeo Druif

Veel aangeplante druif voor witte wijnen uit Noordoost-Spanje. Ook wel gespeld als maccabéo. In Rioja bekend onder de naam viura.

Lees meer over de Macabeo druif

Wijnland Spanje

Gemeten naar beplante oppervlakte is Spanje het grootste wijnland ter wereld. Dat het qua volume pas op de derde plaats staat, heeft te maken met de veelal lage opbrengsten. Die lage opbrengsten hebben alles te maken met de soms barre omstandigheden waaronder de druivenstokken zijn aangeplant. Grote delen van het land zijn immers warm en droog, op het woestijnachtige af. Aan de ligging van de wijnbouwgebieden is dat duidelijk af te lezen. De meeste wijngaarden liggen in het noorden en oosten. Een belangrijke uitzondering op deze regel is La Mancha, ten zuiden van Madrid. Dat is het grootste wijngebied ter wereld.

Lees meer over Spanje

€ 78.00 p.doos € 13.00 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.