Domaine de Familongue  Le Carignan 2014

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Rood
Jaar: 2014
Op dronk: tot 2019
Druif: Carignan (100%)
Biologisch: Ja
Alcohol: 13.0%
 

Herkomst

Wijnuis: Domaine de Familongue
Land: Languedoc, Frankrijk
 

Beleving

Smaak:
Rijp rood en donker fruit, tapenade, balsamico, bloesem, rijk, rond & warm en soepel
 
Geur:
Rood en zwart fruit als bramen en kers, geuren van de Garrigue & rozenbloesem
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Aperitief en avondwijn, rood vlees, rollades & harde pittige kaas
 
Serveertemperatuur: 16-18 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Domaine de Familongue Le Carignan 2014

Domaine de Familongue, Languedoc, Frankrijk

Omschrijving

Deze heerlijke wijn is gemaakt van 100% Carignan druiven. Hierdoor is het een wijn met een geheel eigen, herkenbaar karakter. Hij heeft aroma´s van rijp zwart fruit zoals bramen, tapenade en kruiden zoals tijm en rozemarijn. Het is een soepele en warme wijn in de smaak, mondvullend met rijp rood en donker fruit en zachte tannines.
In de lange afdronk geeft hij mooie zachte zuren en subtiele ondertonen van balsamico.

Deze wijn van 100% Carignan druiven heeft voor 75% een klassieke vinificatie gehad en voor 25% is er de “ maceration carbonique toegepast. Bij dit laatste proces wordt de gisting uitgevoerd met ongekneusde druiven in een afgesloten vat dat met koolzuurgas is gevuld. De vergisting vindt vooral plaats in de druiven zelf.Na de maceration carbonique worden de druiven geperst. Deze methode geeft de wijn meer kleur en aroma’s met minder tannines en een zeer fruitig karakter.

De wijngaarden van de carignan druiven liggen in zandige kalkbodems met grind waar vroeger de rivier stroomde. Deze bodem is arm en heeft een uitstekende drainage. De opbrengst van de wijngaarden is ca 40 hl per hectare.

Deze wijn zal zich nog ontwikkelen in de komende 3 jaar wat hem een mooi complex karakter zal geven.

Domaine de Familongue

Het Domaine de Familongue ligt op ca. 35 km ten westen van de stad Montpellier. Men produceert hoofdzakelijk wijnen met de appellation AOC Coteaux du Languedoc. Het kleine familiebedrijf bestaat sinds 2002 en men beheert de wijngaarden met veel respect voor het milieu en de natuur.

Lees meer over dit wijnhuis

De Carignan Druif

Veel aangeplante druif in het Middellandse Zeegebied, in Spanje cariñena genoemd. Carignan genoot tot aan de jaren '70 grote populariteit bij producenten vanwege hoge opbrengsten maar wordt tegenwoordig in hoog tempo gerooid ten gunste van kwalitatief betere rassen.

Lees meer over de Carignan druif

Wijnland Frankrijk

Frankrijk is, alle concurrentie ten spijt, nog steeds het meest toonaangevende wijnland in de wereld. Het is een land met een werkelijk unieke veelzijdigheid dat tal van wijnen heeft voortgebracht die als voorbeelden dien(d)en voor de rest van de wereld: Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Rhône...

Lees meer over Frankrijk

€ 47.10 p.doos € 7.85 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.