Domaine Bitouzet-Prieur Volnay 2005

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Rood
Jaar: 2005
Op dronk: 2006-2014
Druif: Pinot Noir (100%)
Biologisch: Nee
Alcohol: 13.0%
 

Herkomst

Wijnuis: Bitouzet-Prieur
Land: Bourgogne, Frankrijk
 

Beleving

Smaak:
Aards, rood fruit & truffel
 
Geur:
Rode bessen, viooltjes & lichte houttoetsen
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Rood vlees, wit vlees, gegrilde tonijn & eend met kersensaus
 
Serveertemperatuur: 16-18 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Domaine Bitouzet-Prieur Volnay 2005

Bitouzet-Prieur, Bourgogne, Frankrijk

Omschrijving

Een dieprode kleur met in de neus een lichte houttoets en aroma's van rode bessen en viooltjes. Een met veel vakmanschap gemaakte wijn uit de Bourgogne, zeer elegant en met finesse. In de smaak bezit hij ook kracht, diepgang en complexiteit.
Een heerlijk glas Pinot Noir van een zelfstandige wijnboer ( geen handelshuis) waardoor het unieke karakter van de druif èn van de wijngaard in de wijn terug te proeven zijn.

Deze wijn is uit ons assortiment.

Vader& zoon Bitouzet hebben met veel aandacht voor behoud van terroir deze wijn geproduceerd. De druiven komen van 2 akkers gelegen tegen de hellingen rondom het dorpje Volnay, wat iets ten zuiden ligt van Beaune, de hoofdstad van de Bourgogne. De aanwezige kleibodem bevat veel kalksteen wat aan deze Volnay zijn typerende smaak geeft.De vergisting vond plaats in open betonnen kuipen met 2x daags een pigeage. Hierbij wordt de druivenmost ondergedompeld in het druivensap wat de wijn extra concentratie in geur en smaak geeft. Een heerlijke Pinot Noir, zijdezacht met veel complexiteit en een lange indrukwekkende finale. Nu prachtig op dronk maar hij zal nog zeker tot 2012 veel plezier geven.

Bitouzet-Prieur

Domaine Bitouzet-Prieur bestaat uit 13 hectare wijngaard in de Côte de Beaune. Het familie domein is gevestigd in Volnay, in een oud dorpshuis met bijzonder oude kelders.

Lees meer over dit wijnhuis

De Pinot Noir Druif

Pinot noir lijkt in alles de tegenhanger van de cabernet sauvignon. Pinot noir staat voor subtiliteit, charme en soepel fruit. Vergeleken met de cabernet is hij over het algemeen rijker aan zuren en armer aan tannines. En, als het goed is, van een bijzondere puurheid.

Lees meer over de Pinot Noir druif

Wijnland Frankrijk

Frankrijk is, alle concurrentie ten spijt, nog steeds het meest toonaangevende wijnland in de wereld. Het is een land met een werkelijk unieke veelzijdigheid dat tal van wijnen heeft voortgebracht die als voorbeelden dien(d)en voor de rest van de wereld: Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Rhône...

Lees meer over Frankrijk

€ 134.31 p.doos € 22.39 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.