Di Filippo Properzio Colli Martani DOC 2008

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Rood
Jaar: 2008
Op dronk: tot 2016
Druif: Sangiovese (100%)
Biologisch: Ja
Alcohol: 13.5%
 

Herkomst

Wijnuis: Di Filippo
Land: Umbrië, Italië
 

Beleving

Smaak:
Donker fruit, tabak, aardse tonen & houttoets
 
Geur:
Zwarte bessen, kersen, specerijen & vanille
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Rood vlees, salamigerechten, belegen kazen & pasta's met vleessaus
 
Serveertemperatuur: 18 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Di Filippo Properzio Colli Martani DOC 2008

Di Filippo, Umbrië, Italië

Omschrijving

Een absolute topper onder de sangiovese wijnen! Prachtig helder, robijnrood van kleur met een intens parfum van zwarte bessen, kersen en specerijen. In de smaak opnieuw het donkere fruit met ook wat tabak en aardse tonen en een lichte houttoets. Een soepele biologische wijn met gerijpte tannines en een stevige en volle structuur.

Roberto di Filippo produceert jaarlijks slechts 5000 flessen van de Properzio. De biologisch verbouwde sangiovesedruif wordt handmatig geplukt en blijft minimaal 12 maanden in barriques. Het resultaat is een mooie wijn met een intense, gerijpte smaak en met dat typisch Italiaanse karakter.
Italianen maken hun wijn vooral om te drinken bij het eten. Zo ook met deze Properzio: een heerlijk glas bij een heerlijke maaltijd!

Di Filippo

De familie Di Filippo leidt het wijngoed sinds 1971. Het is gevestigd in de Colli Martani in Umbrië (vlak bij de stad Assisi) en beschikt over 30 hectare wijngaarden, waarvan een gedeelte binnen de DOCG-regio Sagrantino di Montefalco en een gedeelte in de DOC-regio Colli Martani.

Lees meer over dit wijnhuis

De Sangiovese Druif

Meest aangeplante druivenras voor rode wijn in Italië, en dan vooral in het midden van dat land. De lijst van synoniemen is door die grote verspreiding en de variatie in klonen lang: sangioveto, brunello, morellino, prugnolo gentile enz.

Lees meer over de Sangiovese druif

Wijnland Italië

De Grieken noemden het Oenotria, Wijnland!
Een toepasselijke naam voor wat nu Italië is. Italië is immers een wijnland bij uitstek. Groot, gevarieerd en tegelijk ook onbekend. Misschien komt dat omdat de Italianen hun creativiteit niet altijd in de juiste marketingbanen weten te leiden. Zie het enorme aantal wijnen en bijbehorende herkomstbenamingen. Anderzijds zou dit gegeven een uitdaging voor avontuurlijke wijnliefhebbers moeten zijn.


Lees meer over Italië

€ 84.43 p.doos € 14.07 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.