Cremant de Limoux  Aimery

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Mousserend
Jaar: N.v.t
Op dronk: 2011-2014
Druiven:
Chardonnay (70%)
Chenin Blanc (20%)
Mauzac (10%)
Biologisch: Nee
Alcohol: 12.5%
 

Herkomst

Wijnuis: Cave du Sieur d’Arques
Land: Languedoc, Frankrijk
 

Beleving

Smaak:
Citrusvruchten, brioche, mineraliteit & langdurige fijne mousse
 
Geur:
Bloesem, citrusfruit, noten & toast
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Aperitief, fruit de mèr, lichte vissoorten, garnalenomelet & borrelhapjes
 
Serveertemperatuur: 5-8 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Cremant de Limoux Aimery

Cave du Sieur d’Arques, Languedoc, Frankrijk

Omschrijving

Een subtiele en elegante mousserende wijn, gedomineerd door de chardonnaydruif. In de neus frisse aroma's van citrusvruchten en een lichte geur van witte bloesem.De smaak geeft een heerlijk fris en wat romig palet van citrusfruit en mineraliteit gevolgd door een zeer lange afdronk.Dit alles wordt ondersteund door een fraaie mousse die langdurig aanhoudt.Een geweldig alternatief voor een flink geprijsde champagne!

De " Cave de Sieur" is een coöperatie gelegen op ca. 25 km van de historische stad Carcassonne. Het produceren van mousserende wijnen is een belangrijke activiteit voor de Cave de Sieur. De wijngaarden van deze coöperatie liggen in de heuvels rondom de stad Limoux , aan de voet van de Pyreneeën.De bodem in deze streek is rijk aan kalksteen en het relatief koele klimaat (hoge ligging) is uitermate geschikt voor de productie van mousserende wijnen.Opvallend voor wijnen uit dit gebied is hun zuiverheid,frisheid en elegantie. De bij de Cave du Sieur d' Arques aangesloten wijnboeren leveren ook nog eens alleen hun beste fruit aan de coöperatie waardoor de kwaliteit van de gemaakte wijnen ronduit uitstekend is. Om deze reden wordt een Crémant de Limoux vaak genoemd als een zeer goed alternatief voor de duurdere wijnen uit de Champagne. Evenals een champagne wijn wordt deze Crémant gemaakt volgens de " methode traditionnelle " waarbij de 2e vergisting op fles plaatsvindt.
Ook de wijnschrijvers Hugh Johnson en Jancis Robinson hebben deze coöperatie ontdekt. Door beiden wordt hij genoemd en geroemd in hun wijnboeken.

Cave du Sieur d’Arques

Cave de Sieur d’Arques ligt ongeveer 25 km van de stad Carcasonne in Zuid Frankrijk. Het wijnhuis is momenteel een van de meest vooraanstaande producenten in de Languedoc regio rond Carcasonne en Limoux. Mousserende wijn is de specialiteit van dit wijnhuis.


Lees meer over dit wijnhuis

De Chardonnay Druif

Niet de meest aangeplante witte druif ter wereld - bij lange na niet zelfs - maar wel verreweg de bekendste en meest internationale. Gedijt bijna overal en is in de Nieuwe Wereld een tijdje synoniem geweest met witte wijn. Chardonnay is van nature neutraal en in hoge mate manipuleerbaar.

Lees meer over de Chardonnay druif

De Chenin Blanc Druif

Kameleonachtige, uiterst veelzijdige druif die zowel strak droge als rijke, zoete wijn kan produceren. Kenmerken zijn o.a. een bloesemaroma, een zekere hartigheid, en, in koele gebieden, een stevige zuurgraad. Die tweede eigenschap maakt de droge versie niet altijd even makkelijk.

Lees meer over de Chenin Blanc druif

De Mauzac Druif

Tussen Toulouse en Albi ligt in het hart van het Zuidwesten een schitterend gebied waar de Mauzac zijn oorsprong vindt. Dit late aromatische druivenras kan goed tegen vorst in het voorjaar, maar is gevoelig voor bepaalde ziekten, mijten en wijngaardwormen.

Lees meer over de Mauzac druif

Wijnland Frankrijk

Frankrijk is, alle concurrentie ten spijt, nog steeds het meest toonaangevende wijnland in de wereld. Het is een land met een werkelijk unieke veelzijdigheid dat tal van wijnen heeft voortgebracht die als voorbeelden dien(d)en voor de rest van de wereld: Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Rhône...

Lees meer over Frankrijk

€ 99.18 p.doos € 16.53 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.