Clos Montblanc Syrah 2010

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Rood
Jaar: 2010
Op dronk: tot 2017
Druif: Syrah (100%)
Biologisch: Ja
Alcohol: 14.0%
 

Herkomst

Wijnuis: Clos Montblanc
Land: Conca de Barberà, Spanje
 

Beleving

Smaak:
Rijp rood en donker fruit, vanille, specerijen & balsamico
 
Geur:
Donker fruit, vanille & specerijen
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Rood vlees, wild, harde kazen & barbecue
 
Serveertemperatuur: 16-18 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Clos Montblanc Syrah 2010

Clos Montblanc, Conca de Barberà, Spanje

Omschrijving

Een soepele wijn, gul en zonnig van 100% Syrah druiven met intense aroma's van zwart fruit en specerijen,ceder,peperigheid. Krachtig, met spanning en stijlvol met tonen van donkere kers , balsamico en een heerlijk lange afdronk. Klassieke wijn van de Syrah druif.

De grondsoort waar de druivenstokken voor deze prachtige Syrah wijn in staan is kalksteen. De wijngaarden liggen vlak bij het wijnhuis zelf.
De druiven werden begin oktober handmatig geoogst en ondergingen een fermentatie in RVS tanks met gecontroleerde temperatuur van 25-28 °C. Hierna kreeg de wijn een korte weking op schil van enkele dagen.
Vervolgens werd de wijn op vat gebracht en onderging een rijping van 9 tot 12 maanden.


Clos Montblanc

Dit Spaanse wijnhuis wat in 1988 is opgericht door de Carbonell Figueras familie is gesitueerd in de D.O. Conca de Barberà. Deze appellation ligt in Penedès in het noordoosten van Spanje.


Lees meer over dit wijnhuis

De Syrah Druif

Stoer, krachtig, geconcentreerd. Zie daar een paar typeringen voor syrah, alias shiraz. Kenmerkend zijn ook een diepe kleur, stevig fruit en de nodige kruidigheid. Geen makkelijke druif, maar wel een die wijnen met veel karakter geeft. Gedijt het best in een mediterrane omgeving op arme bodems en geeft wijnen die goed kunnen rijpen.

Lees meer over de Syrah druif

Wijnland Spanje

Gemeten naar beplante oppervlakte is Spanje het grootste wijnland ter wereld. Dat het qua volume pas op de derde plaats staat, heeft te maken met de veelal lage opbrengsten. Die lage opbrengsten hebben alles te maken met de soms barre omstandigheden waaronder de druivenstokken zijn aangeplant. Grote delen van het land zijn immers warm en droog, op het woestijnachtige af. Aan de ligging van de wijnbouwgebieden is dat duidelijk af te lezen. De meeste wijngaarden liggen in het noorden en oosten. Een belangrijke uitzondering op deze regel is La Mancha, ten zuiden van Madrid. Dat is het grootste wijngebied ter wereld.

Lees meer over Spanje

€ 80.40 p.doos € 13.40 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.