Clos Montblanc Chardonnay 2013

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Wit
Jaar: 2013
Op dronk: 2013-2017
Druif: Chardonnay (100%)
Biologisch: Nee
Alcohol: 14.0%
 

Herkomst

Wijnuis: Clos Montblanc
Land: Conca de Barberà, Spanje
 

Beleving

Smaak:
Tropisch fruit, vanille, vol, intens, fijne zuren & lichte houttoets
 
Geur:
Rijp tropisch fruit, vanille & rokerig
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Aperitief, div.visgerechten, oosterse gerechten & wit vlees
 
Serveertemperatuur: 10-12 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Clos Montblanc Chardonnay 2013

Clos Montblanc, Conca de Barberà, Spanje

Omschrijving

Strogeel van kleur met intense fruitaroma's, mooi breed en getoast,lekker vanille, boterig en toch ook levendig fris. Een heerlijk lange afdronk maakt deze Spaanse chardonnay een lekker glas karaktervolle wijn, als aperitief een uitstekende keus maar vooral als tafelwijn een perfecte begeleider van diverse gerechten !

Deze druiven voor deze Chardonnay werden eind augustus in de nacht geplukt zodat hun frisheid goed bewaard bleef. Vervolgens werden de druiven gefermenteerd in Franse eiken barriques waar de wijn nog tot 4 maanden in verbleef.
Het resultaat is een volle stevige wijn, elegant met frisse fruittonen en een prettige houttoets die prachtig geïntegreerd is in de wijn.
Een mooie wijn van de talentvolle wijnmaker Josep Vadri.


Clos Montblanc

Dit Spaanse wijnhuis wat in 1988 is opgericht door de Carbonell Figueras familie is gesitueerd in de D.O. Conca de Barberà. Deze appellation ligt in Penedès in het noordoosten van Spanje.


Lees meer over dit wijnhuis

De Chardonnay Druif

Niet de meest aangeplante witte druif ter wereld - bij lange na niet zelfs - maar wel verreweg de bekendste en meest internationale. Gedijt bijna overal en is in de Nieuwe Wereld een tijdje synoniem geweest met witte wijn. Chardonnay is van nature neutraal en in hoge mate manipuleerbaar.

Lees meer over de Chardonnay druif

Wijnland Spanje

Gemeten naar beplante oppervlakte is Spanje het grootste wijnland ter wereld. Dat het qua volume pas op de derde plaats staat, heeft te maken met de veelal lage opbrengsten. Die lage opbrengsten hebben alles te maken met de soms barre omstandigheden waaronder de druivenstokken zijn aangeplant. Grote delen van het land zijn immers warm en droog, op het woestijnachtige af. Aan de ligging van de wijnbouwgebieden is dat duidelijk af te lezen. De meeste wijngaarden liggen in het noorden en oosten. Een belangrijke uitzondering op deze regel is La Mancha, ten zuiden van Madrid. Dat is het grootste wijngebied ter wereld.

Lees meer over Spanje

€ 84.24 p.doos € 14.04 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.