Clos de l Amandaie rouge AOC Coteaux du Languedoc 2013

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Rood
Jaar: 2013
Op dronk: tot 2019
Druiven:
Grenache (35%)
Syrah (35%)
Carignan (20%)
Cinsault (10%)
Biologisch: Ja
Alcohol: 13.5%
 

Herkomst

Wijnuis: Clos de l´Amandaie
Land: Languedoc, Frankrijk
 

Beleving

Smaak:
Donker fruit als bramen en pruimen, specerijen, zachte tannines & volle structuur
 
Geur:
Zwart fruit, bloesem van viooltjes, peper & intens
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Aperitief, gebakken en gegrild rood en wit vlees & barbeque
 
Serveertemperatuur: 16-18 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Clos de l Amandaie rouge AOC Coteaux du Languedoc 2013

Clos de l´Amandaie, Languedoc, Frankrijk

Omschrijving

De Clos Rouge is een rode wijn met intense aroma’s van specerijen zoals zwarte peper en rijp donker fruit zoals pruimen en bramen. Hij heeft een mooie volle structuur met zachte, ronde tannines. De assemblage van 4 druivensoorten, grenache, syrah, carignan en cinsault, is typerend voor de streek waar hij vandaan komt. Deze wijn is vooral een wijn om bij te eten maar kan ook zeker als aperitief gedronken worden.

De druiven voor deze wijn komen van wijngaarden met stokken van 25 jaar oud. De geringe opbrengst van 35 hl per hectare garandeert een complexe wijn met intense aroma’s. De bodem van de wijngaarden bestaat uit een kalkrijke kleigrond wat de wijn naast de genoemde eigenschappen ook een zekere mineraalheid geeft.

De wijngaarden liggen midden in het “terroir” van de Languedoc, de zgn. garrigue wat de wijn zijn eigenheid geeft. Deze wijn kan zich nog verder ontwikkelen in de komende jaren.

Clos de l´Amandaie

Het wijnhuis Clos de l Amandaie ligt ca. 25 km ten noordwesten van de stad Montpellier, op het plateau van Aumelas. Hier houden Stephanie en Philippe Peytavy zich sinds 2002 bezig met hun passie: het maken van eerlijke, pure en zeer smaakvolle terroirwijnen. Het domein ligt binnen de zone van AOC Coteaux du Languedoc en de nieuwe appellatie Gres de Montpellier. De wijnen van dit wijnhuis komen van druiven die op een biologische wijze zijn verbouwd.

Lees meer over dit wijnhuis

De Grenache Druif

Grenache geeft wijn met behoorlijk veel alcohol, maar is erg gevoelig voor oxidatie. Sleutel voor kwaliteit is een lage opbrengst.

Lees meer over de Grenache druif

De Syrah Druif

Stoer, krachtig, geconcentreerd. Zie daar een paar typeringen voor syrah, alias shiraz. Kenmerkend zijn ook een diepe kleur, stevig fruit en de nodige kruidigheid. Geen makkelijke druif, maar wel een die wijnen met veel karakter geeft. Gedijt het best in een mediterrane omgeving op arme bodems en geeft wijnen die goed kunnen rijpen.

Lees meer over de Syrah druif

De Carignan Druif

Veel aangeplante druif in het Middellandse Zeegebied, in Spanje cariñena genoemd. Carignan genoot tot aan de jaren '70 grote populariteit bij producenten vanwege hoge opbrengsten maar wordt tegenwoordig in hoog tempo gerooid ten gunste van kwalitatief betere rassen.

Lees meer over de Carignan druif

De Cinsault Druif

Deze druif zorgt voor fruit en soepelheid in assemblages. Door deze eigenschappen leent de cinsault zich goed voor verwerking tot rosé.

Lees meer over de Cinsault druif

Wijnland Frankrijk

Frankrijk is, alle concurrentie ten spijt, nog steeds het meest toonaangevende wijnland in de wereld. Het is een land met een werkelijk unieke veelzijdigheid dat tal van wijnen heeft voortgebracht die als voorbeelden dien(d)en voor de rest van de wereld: Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Rhône...

Lees meer over Frankrijk

€ 65.40 p.doos € 10.90 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.