Clos de l Amandaie Huis Clos Gres de Montpellier 2013

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Rood
Jaar: 2013
Op dronk: 2015-2022
Druiven:
Grenache (50%)
Syrah (50%)
Biologisch: Ja
Alcohol: 13.5%
 

Herkomst

Wijnuis: Clos de l´Amandaie
Land: Languedoc, Frankrijk
 

Beleving

Smaak:
Donker fruit, kruidig, aardsheid, truffel, morello kersen, evenwichtig, tabak, complex & krachtig
 
Geur:
Pruimen, kersen, peper, tabak, rijk, expressie & intens
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Gegrild en gebakken rood vlees, wildgerechten als hert en wildzwijn & harde kaassoorten
 
Serveertemperatuur: 16-18 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Clos de l Amandaie Huis Clos Gres de Montpellier 2013

Clos de l´Amandaie, Languedoc, Frankrijk

Omschrijving

Deze "Huis Clos" is een wijn met een intense expressie. Donkerrood , bijna zwart gekleurd met paarse reflecties. In de geur een intens bouquet met een brede, rijke en complexe expressie waarin men pruimen, kaneel, peper, eucalyptus en tabak kan ervaren. De smaak is breed en zijdezacht met donker fruit, kruidige en complexe tonen, aardsheid, truffel en morello kersen in brandy gedoopt. De afdronk is zeer indrukwekkend en houdt lange tijd aan. De Huis Clos is een heerlijke tafelwijn voor een mooie maaltijd.

Sorry, deze wijn is tijdelijk niet op voorraad !

De "Huìs Clos" is het vlaggeschip van dit kleinschalige wijnhuis in de Languedoc. De wijn valt binnen de appellation van Gres de Montpellier, een kwaliteitsgebied ten oosten van de stad Montpellier. De Huis Clos wordt gemaakt van druivenstokken van 35 jaar oud. De opbrengst bestaat uit 25 hl per hectare waardoor de wijn een grote concentratie meekrijgt.

De assemblage bestaat uit 50% grenache en 50% syrah. Er wordt een gescheiden vinificatie op eikenhouten vaten toegepast van de beide druivensoorten. Na dit proces wordt de wijn samengevoegd en rijpt hij verder in Franse eikenhouten vaten gedurende 12 maanden. Een mooie bewaarwijn die zich nog gaat ontwikkelen in de komende jaren door opslag.

Clos de l´Amandaie

Het wijnhuis Clos de l Amandaie ligt ca. 25 km ten noordwesten van de stad Montpellier, op het plateau van Aumelas. Hier houden Stephanie en Philippe Peytavy zich sinds 2002 bezig met hun passie: het maken van eerlijke, pure en zeer smaakvolle terroirwijnen. Het domein ligt binnen de zone van AOC Coteaux du Languedoc en de nieuwe appellatie Gres de Montpellier. De wijnen van dit wijnhuis komen van druiven die op een biologische wijze zijn verbouwd.

Lees meer over dit wijnhuis

De Grenache Druif

Grenache geeft wijn met behoorlijk veel alcohol, maar is erg gevoelig voor oxidatie. Sleutel voor kwaliteit is een lage opbrengst.

Lees meer over de Grenache druif

De Syrah Druif

Stoer, krachtig, geconcentreerd. Zie daar een paar typeringen voor syrah, alias shiraz. Kenmerkend zijn ook een diepe kleur, stevig fruit en de nodige kruidigheid. Geen makkelijke druif, maar wel een die wijnen met veel karakter geeft. Gedijt het best in een mediterrane omgeving op arme bodems en geeft wijnen die goed kunnen rijpen.

Lees meer over de Syrah druif

Wijnland Frankrijk

Frankrijk is, alle concurrentie ten spijt, nog steeds het meest toonaangevende wijnland in de wereld. Het is een land met een werkelijk unieke veelzijdigheid dat tal van wijnen heeft voortgebracht die als voorbeelden dien(d)en voor de rest van de wereld: Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Rhône...

Lees meer over Frankrijk

€ 101.40 p.doos € 16.90 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.