Chateau Bas d Aumelas Blanc Gres de Montpellier 2013

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Wit
Jaar: 2013
Op dronk: 2014-2018
Druiven:
Grenache Blanc (60%)
Roussanne (35%)
Viognier (5%)
Biologisch: Ja
Alcohol: 13.5%
 

Herkomst

Wijnuis: Chateau Bas d Aumelas
Land: Languedoc, Frankrijk
 

Beleving

Smaak:
Citrusfruit, lychees, wit fruit als peer en perzik, intens & vol en levendig
 
Geur:
Witte bloesem, rijp citrusfruit, lichte houttoets, mineraliteit & intens
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Aperitief, lunchgerechten, salades, witvis, zalm, schaaldieren & zachte kaas
 
Serveertemperatuur: 10-12 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Chateau Bas d Aumelas Blanc Gres de Montpellier 2013

Chateau Bas d Aumelas, Languedoc, Frankrijk

Omschrijving

De Chateau Bas Blanc is een zeer smaakvolle en elegante wijn met goudgele kleurnuances en groene reflecties. In de smaak en geur heeft hij subtiele aroma’s van citrusfruit, lychees en wit fruit als perzik en peer, met tevens lichte tonen van vanille en acacia bloesem.
De wijn is een mooie assemblage van 3 typische Zuid Franse druivensoorten: grenache blanc,roussane en viognier. Een uitstekende aperitiefwijn maar hij leent zich ook als een heerlijke begeleider van de maaltijd.

Deze wijn is blijvend in prijs verlaagd !

De druiven voor deze wijn komen van percelen direct rond het Chateau op ca. 300 m hoogte. Het rendement voor deze wijn is 23 hl per hectare waardoor de wijn een grote concentratie heeft gekregen. De assemblage van 60% grenache, 35% roussane en 5% viognier is zeer geslaagd.

De druiven werden handmatig geoogst waarna ze gedurende 25 dagen gevinifieerd werden. Vervolgens werd de wijn 7 maanden op inox tanks gebracht waarna hij gedurende 6 maanden op Franse eiken vaten is opgevoed. Dit geeft hem een meer complexe en gerijpte structuur en smaak. De druiven voor deze wijn zijn op een biologische wijze verbouwd.

Doordat WinesForYou exclusief importeur in Nederland is voor deze wijnproducent hebben we scherper kunnen inkopen en de prijs blijvend kunnen verlagen. Gunstig voor u als klant!

Chateau Bas d Aumelas

Chateau Bas d Aumelas ligt ca. 20 km ten westen van de stad Montpellier. Het wijnhuis bezit 17 ha. aan wijngaarden, AOC Coteaux du Languedoc. Het chateau ligt in het hart van de prachtige heuvels en de natuurlijke " garrigue" rond het dorpje Aumelas. De druiven worden biologisch verbouwd en de wijnstokken groeien op een bodem van klei en kalksteen.
Chateau Bas is een klein wijnhuis waar men ambachtelijk en gepassioneerd met het vak van wijnmaken bezig is.

Lees meer over dit wijnhuis

De Grenache Blanc Druif

Dit is de witte variant van de Grenache die heel populair is in het zuiden van Frankrijk en in Spanje.

Lees meer over de Grenache Blanc druif

De Roussanne Druif

Een van de klassieke witte Rhônedruiven met een ‘rossige' tint. In diverse appellations van de Noordelijke Rhône gewaardeerd om zijn finesse, maar tegelijkertijd gevreesd om zijn onregelmatigheid.

Lees meer over de Roussanne druif

De Viognier Druif

Een rijzende ster onder de witte druivenrassen. Tot voor kort was viognier alleen maar aangeplant in de Noordelijke Rhône (Condrieu), maar tegenwoordig gebeurt dat op veel meer plaatsen.

Lees meer over de Viognier druif

Wijnland Frankrijk

Frankrijk is, alle concurrentie ten spijt, nog steeds het meest toonaangevende wijnland in de wereld. Het is een land met een werkelijk unieke veelzijdigheid dat tal van wijnen heeft voortgebracht die als voorbeelden dien(d)en voor de rest van de wereld: Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Rhône...

Lees meer over Frankrijk

€ 57.30 p.doos € 9.55 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.