Chateau Bas d´Aumelas Barathym rouge 2015

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Rood
Jaar: 2015
Op dronk: 2016-2019
Druiven:
Grenache (70%)
Carignan (30%)
Biologisch: Ja
Alcohol: 13.5%
 

Herkomst

Wijnuis: Chateau Bas d Aumelas
Land: Languedoc, Frankrijk
 

Beleving

Smaak:
Rijp rood fruit, specerijen, drop, zachte tannines &
 
Geur:
Gestooft rood fruit, thijm, rozemarijn &
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Aperitief, avondwijn, lunchgerechten zoals quiche, gebakken en gegrild vlees, tonijn & barbequewijn
 
Serveertemperatuur: 16-18 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Chateau Bas d´Aumelas Barathym rouge 2015

Chateau Bas d Aumelas, Languedoc, Frankrijk

Omschrijving

Deze wijn is een assemblage van 70% grenache en 30 % Carignan druiven. In de smaak heeft hij intense aroma's van rijp rood fruit, wat drop en kruidigheid. Kenmerkend zijn de fruitigheid gecombineerd met aroma's van de " garrigue" zoals thijm en rozemarijn. De wijn heeft zachte tannines en een fijne afdronk. Hij is zeer geschikt als aperitief ( eventueel iets gekoeld in de zomer !) maar is ook als eetwijn een heerlijk glas.Deze wijn is een van de 3 " Vins de Plaisir" van dit wijnhuis uit de Languedoc. De druiven voor deze wijn komen van geselecteerde percelen rond het Domaine die de Languedoc AOC status hebben. De opbrengst van deze wijngaarden is 40 hl per hectare. Nadat de druiven handmatig geoogst zijn wordt de wijn op klassieke wijze verder gevinifieerd. Dit proces duurt ca. 25 dagen waarbij de schillen van de wijn ( chapeau) dagelijks wordt ondergedompeld( pigeage) en rondgepompt ( remontage). Hierdoor vindt er meer extractie plaats van geur,smaak en kleurstoffen en krijgt de wijn een volle en intense smaak. De opvoeding duurt vervolgens 14 maanden op Inox tanks.

Doordat WinesForYou exclusief importeur in Nederland is van deze wijnproducent hebben wij nog scherper kunnen inkopen waardoor de wijn blijvend in prijs verlaagd is.

Chateau Bas d Aumelas

Chateau Bas d Aumelas ligt ca. 20 km ten westen van de stad Montpellier. Het wijnhuis bezit 17 ha. aan wijngaarden, AOC Coteaux du Languedoc. Het chateau ligt in het hart van de prachtige heuvels en de natuurlijke " garrigue" rond het dorpje Aumelas. De druiven worden biologisch verbouwd en de wijnstokken groeien op een bodem van klei en kalksteen.
Chateau Bas is een klein wijnhuis waar men ambachtelijk en gepassioneerd met het vak van wijnmaken bezig is.

Lees meer over dit wijnhuis

De Grenache Druif

Grenache geeft wijn met behoorlijk veel alcohol, maar is erg gevoelig voor oxidatie. Sleutel voor kwaliteit is een lage opbrengst.

Lees meer over de Grenache druif

De Carignan Druif

Veel aangeplante druif in het Middellandse Zeegebied, in Spanje cariñena genoemd. Carignan genoot tot aan de jaren '70 grote populariteit bij producenten vanwege hoge opbrengsten maar wordt tegenwoordig in hoog tempo gerooid ten gunste van kwalitatief betere rassen.

Lees meer over de Carignan druif

Wijnland Frankrijk

Frankrijk is, alle concurrentie ten spijt, nog steeds het meest toonaangevende wijnland in de wereld. Het is een land met een werkelijk unieke veelzijdigheid dat tal van wijnen heeft voortgebracht die als voorbeelden dien(d)en voor de rest van de wereld: Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Rhône...

Lees meer over Frankrijk

€ 47.70 p.doos € 7.95 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.