Bodega Parés Baltà Savia Viva  Clásico Tinto 2012

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Rood
Jaar: 2012
Op dronk: tot 2017
Druiven:
Cabernet Sauvignon (80%)
Garnacha (20%)
Biologisch: Ja
Alcohol: 13.5%
 

Herkomst

Wijnuis: Bodega Parés Baltà
Land: Penèdes, Spanje
 

Beleving

Smaak:
Rijp rood en donker fruit, vanille, specerijen, drop & chocolade
 
Geur:
Bosbessen, pruimen, zoethout, peper & mokka
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Rood vlees, wild, harde kazen & barbecue
 
Serveertemperatuur: 16-18 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Bodega Parés Baltà Savia Viva Clásico Tinto 2012

Bodega Parés Baltà, Penèdes, Spanje

Omschrijving

Een volle wijn met aroma's van donker fruit, wat peperig en kruidig, sappig ,zwoel en een lichte houttoets. De assemblage van de druiven cabernet sauvignon en garnacha geeft een krachtig maar elegant glas.Heerlijk sappig met zachte tannines en een prettige afdronk. Een mooie biologische wijn!

Deze wijn is niet meer leverbaar !

De biologisch geteelde druiven komen van 25 jaar oude druivenstokken. De assemblage van cabernet sauvignon en garnacha druiven werd op RVS tanks gevinifieerd en kreeg vervolgens een rijping op Frans en Amerikaans eiken van 7 maanden. Dit geeft het volle karakter aan de wijn met een prettige lichte houttoets.

Bodega Parés Baltà

Parés Baltà is een familiebedrijf dat al sinds de 18e eeuw wijngaarden bezit in de Penèdes in het noord oosten van Spanje. De familie beheert 5 bodegas in de heuvels rond Vila Franca del Penèdes, ongeveer 50 km van Barcelona gelegen.

Lees meer over dit wijnhuis

De Cabernet Sauvignon Druif

De onbetwiste nummer 1 voor rode wijnen. Cabernetwijnen zijn normaliter herkenbaar aan hun uitgesproken aroma van zwarte bessen, ongeacht waar ze vandaan komen.

Lees meer over de Cabernet Sauvignon druif

De Garnacha DruifLees meer over de Garnacha druif

Wijnland Spanje

Gemeten naar beplante oppervlakte is Spanje het grootste wijnland ter wereld. Dat het qua volume pas op de derde plaats staat, heeft te maken met de veelal lage opbrengsten. Die lage opbrengsten hebben alles te maken met de soms barre omstandigheden waaronder de druivenstokken zijn aangeplant. Grote delen van het land zijn immers warm en droog, op het woestijnachtige af. Aan de ligging van de wijnbouwgebieden is dat duidelijk af te lezen. De meeste wijngaarden liggen in het noorden en oosten. Een belangrijke uitzondering op deze regel is La Mancha, ten zuiden van Madrid. Dat is het grootste wijngebied ter wereld.

Lees meer over Spanje

€ 49.80 p.doos € 8.30 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.