Bodega Vega Aixalà Viern 2009

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Rood
Jaar: 2009
Op dronk: 2009-2016
Druiven:
Cabernet Sauvignon (25%)
Grenache (25%)
Tempranillo (25%)
Syrah (10%)
Biologisch: Ja
Alcohol: 14.0%
 

Herkomst

Wijnuis: Bodega Vega Aixalà
Land: Conca de Barberà, Spanje
 

Beleving

Smaak:
Gerijptheid, volle structuur, zachte tannines, donker fruit & vanille toets
 
Geur:
Geroosterd brood, gist, rokerigheid, donker fruit & drop
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Stevig rood vlees, wildgerechten &
 
Serveertemperatuur: 18 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Bodega Vega Aixalà Viern 2009

Bodega Vega Aixalà, Conca de Barberà, Spanje

Omschrijving

De Vega Aixala Viern heeft een houtrijping van 12 maanden ondergaan. Dit geeft hem volle en complexe aroma’s, zowel in de geur als in de smaak. Levendig en warm, mooie zuren, een prettige krachtige structuur met zachte tannines en een heerlijk lange afdronk.

Sorry, deze wijn is uit ons assortiment.

Ook de Viern is biologisch/biodynamisch en is een assemblage van 5 druivensoorten: Cabernet sauvignon,Grenache,Tempranillo,Syrah, Carignan en Merlot. De fermentatie geschiedde in betonnen tanks waarna de wijn nog een opvoeding van 12 maanden onderging op deels Frans en Amerikaans eiken vaten. De assemblage van 5 druivensoorten en de houtopvoeding geven de wijn een bijzondere smaakbeleving met complexe aroma’s. De Viern is een wijn die zeer geschikt is om nog enige jaren op te leggen. Totale productie van deze wijn is 11.000 flessen/0,75 cl.

Bodega Vega Aixalà

Bodega Vega Aixalà is een kleinschalige producent van biologische en biodynamische wijnen. De wijngaarden zijn gelegen op 900 m hoogte in het achterland van Tarragona, op de aangelegde terrassen in het prachtige en ruige Montsant heuvelland. Momenteel beheert men ca. 10 hectare wijngaard die beplant zijn met diverse druivenrassen.

Lees meer over dit wijnhuis

De Cabernet Sauvignon Druif

De onbetwiste nummer 1 voor rode wijnen. Cabernetwijnen zijn normaliter herkenbaar aan hun uitgesproken aroma van zwarte bessen, ongeacht waar ze vandaan komen.

Lees meer over de Cabernet Sauvignon druif

De Grenache Druif

Grenache geeft wijn met behoorlijk veel alcohol, maar is erg gevoelig voor oxidatie. Sleutel voor kwaliteit is een lage opbrengst.

Lees meer over de Grenache druif

De Tempranillo Druif

Nationale druif van Spanje en daar bekend onder diverse namen, zoals cencibel, tinto del pais of ull de llebre. Aangeplant in streken als Rioja, Ribera del Duero, Valdepeñas, Navarra, Costers del Segre en langs de Middellandse Zeekust. Tempranillo dankt zijn naam aan het gegeven dat hij vroeg rijpt. Immers, temprano is Spaans voor 'vroeg'.

Lees meer over de Tempranillo druif

De Syrah Druif

Stoer, krachtig, geconcentreerd. Zie daar een paar typeringen voor syrah, alias shiraz. Kenmerkend zijn ook een diepe kleur, stevig fruit en de nodige kruidigheid. Geen makkelijke druif, maar wel een die wijnen met veel karakter geeft. Gedijt het best in een mediterrane omgeving op arme bodems en geeft wijnen die goed kunnen rijpen.

Lees meer over de Syrah druif

Wijnland Spanje

Gemeten naar beplante oppervlakte is Spanje het grootste wijnland ter wereld. Dat het qua volume pas op de derde plaats staat, heeft te maken met de veelal lage opbrengsten. Die lage opbrengsten hebben alles te maken met de soms barre omstandigheden waaronder de druivenstokken zijn aangeplant. Grote delen van het land zijn immers warm en droog, op het woestijnachtige af. Aan de ligging van de wijnbouwgebieden is dat duidelijk af te lezen. De meeste wijngaarden liggen in het noorden en oosten. Een belangrijke uitzondering op deze regel is La Mancha, ten zuiden van Madrid. Dat is het grootste wijngebied ter wereld.

Lees meer over Spanje

€ 97.98 p.doos € 16.33 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.