Bodega Vega Aixala La Bauma 2012

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Wit
Jaar: 2012
Op dronk: 2013-2016
Druiven:
Grenache Blanc (0%)
Roussanne (0%)
Pinot Gris (0%)
Riesling (0%)
Biologisch: Ja
Alcohol: 14.0%
 

Herkomst

Wijnuis: Bodega Vega Aixalà
Land: Conca de Barberà, Spanje
 

Beleving

Smaak:
Vol, gerijptheid, fris citrusfruit, tropisch fruit & afdronk
 
Geur:
Intens geurend, citrus, perzik & bloemen
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Aperitief, appetizers, seafood, diverse visgerechten, salades & rijstgerechten
 
Serveertemperatuur: 8-10 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Bodega Vega Aixala La Bauma 2012

Bodega Vega Aixalà, Conca de Barberà, Spanje

Omschrijving

De wijnen van Bodega Vega Aixalà worden biologisch en biodynamisch geproduceerd. Zo ook deze mooie witte wijn die een assemblage is van een aantal druivenrassen. Lichtgeel van kleur , intens geurend naar een mix van bloemige en fruitige aroma's en een hint van balsamico en vers gemaaid gras. In de smaak komen deze heerlijke aroma's terug met een prettig, lange afdronk.

Sorry , deze wijn is uit ons assortiment

Naast de 4 genoemde druivenrassen bevat deze assemblage ook nog een klein gedeelte Albarinho en Chardonnay druiven. De bijzondere mix van 6 druivenrassen geven de wijn heerlijke aroma's en een prettige structuur.
Frisheid en fruit domineren in deze biologisch-dynamische wijn.


Bodega Vega Aixalà

Bodega Vega Aixalà is een kleinschalige producent van biologische en biodynamische wijnen. De wijngaarden zijn gelegen op 900 m hoogte in het achterland van Tarragona, op de aangelegde terrassen in het prachtige en ruige Montsant heuvelland. Momenteel beheert men ca. 10 hectare wijngaard die beplant zijn met diverse druivenrassen.

Lees meer over dit wijnhuis

De Grenache Blanc Druif

Dit is de witte variant van de Grenache die heel populair is in het zuiden van Frankrijk en in Spanje.

Lees meer over de Grenache Blanc druif

De Roussanne Druif

Een van de klassieke witte Rhônedruiven met een ‘rossige' tint. In diverse appellations van de Noordelijke Rhône gewaardeerd om zijn finesse, maar tegelijkertijd gevreesd om zijn onregelmatigheid.

Lees meer over de Roussanne druif

De Pinot Gris Druif

Familie van de pinot blanc met een roze gekleurde schil. Pinot gris is in de regel aromatischer en steviger van smaak dan de pinot blanc.

Lees meer over de Pinot Gris druif

De Riesling Druif

Zeer uitgesproken, klassiek druivenras Erg kieskeurig wat betreft zijn omgeving. De rieslingdruif gedijt het best in een koel klimaat waar de druiven langzaam en laat rijpen. Rieslingwijnen onderscheiden zich door hun aromatische karakter, hun hoge zuren en hun finesse.

Lees meer over de Riesling druif

Wijnland Spanje

Gemeten naar beplante oppervlakte is Spanje het grootste wijnland ter wereld. Dat het qua volume pas op de derde plaats staat, heeft te maken met de veelal lage opbrengsten. Die lage opbrengsten hebben alles te maken met de soms barre omstandigheden waaronder de druivenstokken zijn aangeplant. Grote delen van het land zijn immers warm en droog, op het woestijnachtige af. Aan de ligging van de wijnbouwgebieden is dat duidelijk af te lezen. De meeste wijngaarden liggen in het noorden en oosten. Een belangrijke uitzondering op deze regel is La Mancha, ten zuiden van Madrid. Dat is het grootste wijngebied ter wereld.

Lees meer over Spanje

€ 76.20 p.doos € 12.70 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.