Bodega Vega Aixala Barrau 2012

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Rood
Jaar: 2012
Op dronk: 2013-2017
Druiven:
Tempranillo (40%)
Grenache (30%)
Syrah (30%)
Biologisch: Ja
Alcohol: 13.0%
 

Herkomst

Wijnuis: Bodega Vega Aixalà
Land: Conca de Barberà, Spanje
 

Beleving

Smaak:
Soepele structuur, harmonie in zoet en zuurbeleving, rood fruit & elegant
 
Geur:
Expressief rood fruit, kersen, aardbei, framboos & kruidigheid
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Wit vleesgerechten, licht rood vlees, pasta met vleessaus & vis met een volle structuur als tonijn en zalm
 
Serveertemperatuur: 16-18 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Bodega Vega Aixala Barrau 2012

Bodega Vega Aixalà, Conca de Barberà, Spanje

Omschrijving

Deze biologische rode wijn op basis van de tempranillo druif heeft intense aroma’s van rood fruit als kersen en aardbeien. Een soepele zachte structuur met een mooi evenwicht in het zoet van rijp fruit en zuren. In de heerlijke afdronk komen de fruitige aroma’s nog eens extra goed door!

Sorry, deze wijn is uit ons assortiment

De biologische wijn is een assemblage van tempranillo,grenache en syrah. Hij wordt gemaakt middels “maceration carbonique”. Dit is een techniek waarbij de druiven vòòr de alcoholische vergisting in een vat worden gebracht en onder extra toegevoegde koolzuur in een zuurstofarme omgeving kunnen rijpen. Door deze techniek komen de aanwezige aroma’s in de gebruikte druiven beter tot ontwikkeling. Een zelfde techniek wordt gebruikt voor de Beaujolais wijnen ( Gamay druif). De ontstane basiswijn werd aangevuld met Grenache en Syrah druiven , dit geeft de wijn een meer intense kleur, meer complexe aroma’s en een volle, gerijpte smaakbeleving.

Bodega Vega Aixalà

Bodega Vega Aixalà is een kleinschalige producent van biologische en biodynamische wijnen. De wijngaarden zijn gelegen op 900 m hoogte in het achterland van Tarragona, op de aangelegde terrassen in het prachtige en ruige Montsant heuvelland. Momenteel beheert men ca. 10 hectare wijngaard die beplant zijn met diverse druivenrassen.

Lees meer over dit wijnhuis

De Tempranillo Druif

Nationale druif van Spanje en daar bekend onder diverse namen, zoals cencibel, tinto del pais of ull de llebre. Aangeplant in streken als Rioja, Ribera del Duero, Valdepeñas, Navarra, Costers del Segre en langs de Middellandse Zeekust. Tempranillo dankt zijn naam aan het gegeven dat hij vroeg rijpt. Immers, temprano is Spaans voor 'vroeg'.

Lees meer over de Tempranillo druif

De Grenache Druif

Grenache geeft wijn met behoorlijk veel alcohol, maar is erg gevoelig voor oxidatie. Sleutel voor kwaliteit is een lage opbrengst.

Lees meer over de Grenache druif

De Syrah Druif

Stoer, krachtig, geconcentreerd. Zie daar een paar typeringen voor syrah, alias shiraz. Kenmerkend zijn ook een diepe kleur, stevig fruit en de nodige kruidigheid. Geen makkelijke druif, maar wel een die wijnen met veel karakter geeft. Gedijt het best in een mediterrane omgeving op arme bodems en geeft wijnen die goed kunnen rijpen.

Lees meer over de Syrah druif

Wijnland Spanje

Gemeten naar beplante oppervlakte is Spanje het grootste wijnland ter wereld. Dat het qua volume pas op de derde plaats staat, heeft te maken met de veelal lage opbrengsten. Die lage opbrengsten hebben alles te maken met de soms barre omstandigheden waaronder de druivenstokken zijn aangeplant. Grote delen van het land zijn immers warm en droog, op het woestijnachtige af. Aan de ligging van de wijnbouwgebieden is dat duidelijk af te lezen. De meeste wijngaarden liggen in het noorden en oosten. Een belangrijke uitzondering op deze regel is La Mancha, ten zuiden van Madrid. Dat is het grootste wijngebied ter wereld.

Lees meer over Spanje

€ 76.20 p.doos € 12.70 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.