Bodega Parés Baltà Savia Viva Clásico Blanco 2010

Bekijk vergroting van foto

 

Eigenschappen

Wijnsoort: Wit
Jaar: 2010
Op dronk: 2010-2013
Druiven:
Parellada (40%)
Xarel-lo (30%)
Macabeo (30%)
Biologisch: Ja
Alcohol: 11.5%
 

Herkomst

Wijnuis: Bodega Parés Baltà
Land: Penèdes, Spanje
 

Beleving

Smaak:
Wit fruit & citrusfruit
 
Geur:
Citrusfruit, wit fruit, peer & bloesem
 
Kom het best tot zijn recht bij:
Aperitief, tapas, salades & lichte visgerechten
 
Serveertemperatuur: 6-8 °C
 

Maten

Flesinhoud: 75 cl
Flessen per doos: 6 stuks

Bodega Parés Baltà Savia Viva Clásico Blanco 2010

Bodega Parés Baltà, Penèdes, Spanje

Omschrijving

Prachtige biologische wijn van oude druivenstokken. Een kleur van gele citroen met lichtgroene nuances en een intense geur van peer en appel. In de smaak een heerlijke frisheid met prettige zachte zuren met in de afdronk een intense fruitbeleving.
Een sappige frisse wijn met een uitstekende lengte!

De blend van de 3 typisch Spaanse druiven Parellada, Xarello en Macabeo, geeft een wel heel bijzonder resultaat. Doorgaans worden de druivensoorten gebruikt voor een Cava , maar is door de producent nu als stille wijn gevinifieerd. De druiven komen van 3 wijngaarden met verschillende hoogte liggingen. De wijn is gedurende 3 weken gefermenteerd op 16 ºC in RVS tanks.
Geweldig als aperitief, uiteraard zeer geschikt bij tapas en lekkere hapjes. Maar ook uitstekend inzetbaar bij voorgerechten als salades, meloen en zelfs bij lichtere visgerechten.
Een heerlijke culinaire wijn!

Bodega Parés Baltà

Parés Baltà is een familiebedrijf dat al sinds de 18e eeuw wijngaarden bezit in de Penèdes in het noord oosten van Spanje. De familie beheert 5 bodegas in de heuvels rond Vila Franca del Penèdes, ongeveer 50 km van Barcelona gelegen.

Lees meer over dit wijnhuis

De Parellada Druif

De Parellada wordt normaal gesproken gebruikt met Macabeo (Viura) en Xarel.lo in het gebied Catalunya ( Catalonië) voor de productie van Spaanse mousserende wijnen of Cavas.

Lees meer over de Parellada druif

De Xarel-lo Druif

Xarel-lo is een Catalaanse druivensoort die in Spanje voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van Cava.

Lees meer over de Xarel-lo druif

De Macabeo Druif

Veel aangeplante druif voor witte wijnen uit Noordoost-Spanje. Ook wel gespeld als maccabéo. In Rioja bekend onder de naam viura.

Lees meer over de Macabeo druif

Wijnland Spanje

Gemeten naar beplante oppervlakte is Spanje het grootste wijnland ter wereld. Dat het qua volume pas op de derde plaats staat, heeft te maken met de veelal lage opbrengsten. Die lage opbrengsten hebben alles te maken met de soms barre omstandigheden waaronder de druivenstokken zijn aangeplant. Grote delen van het land zijn immers warm en droog, op het woestijnachtige af. Aan de ligging van de wijnbouwgebieden is dat duidelijk af te lezen. De meeste wijngaarden liggen in het noorden en oosten. Een belangrijke uitzondering op deze regel is La Mancha, ten zuiden van Madrid. Dat is het grootste wijngebied ter wereld.

Lees meer over Spanje

€ 49.50 p.doos € 8.25 per fles

Er zitten 6 flessen in een doos.