WEINGUT MILZ GESELECTEERD DOOR PERSWIJN

 01 / 02 / 15 - Door WinesForYou.nl

Het bekende wijnmagazine Perswijn heeft in de uitgave van februari 2015 een wijn van het Duitse wijnhuis Weingut Milz geselecteerd als een betaalbare wijn van uitstekende kwaliteit. Het gaat om de Dhroner Hofberger Riesling Feinherb. Een uitstekende keus van Perswijn !

Het bekende  wijnmagazine Perswijn  heeft in de uitgave van  februari 2015  een wijn van het Duitse wijnhuis Weingut Milz geselecteerd als een betaalbare wijn van uitstekende kwaliteit.
Het gaat om de Dhroner Hofberger Riesling Feinherb. Een uitstekende keus van Perswijn !

Het magazine Perswijn is jaren geleden gestart als een wijnmagazine  voor professionals maar wordt tegenwoordig ook door wijnliefhebbers zeer gewaardeerd.

PERSWIJN FEBRUARI 2015
Weingut Milz-Laurentiushof, Riesling Feinherb 2011, Dhroner Hofberger
Het summum op het gebied van Riesling zijn natuurlijk de lichtzoete exemplaren uit de Moezel. Uiteraard vanwege hun mooie balans tussen zoet en zuur, en ook hun bijzondere lichtvoetigheid. Helaas is het maken van goede Riesling hier een dure en bewerkelijke grap. De steile leisteenterrassen, waar de mooie wijnen vandaan komen, kunnen eigenlijk alleen met de hand worden bewerkt. Het wijngoed vinden we in Trittenheim, in het hart van de Moezel-streek, in een van de scherpste bochten van de rivier. De Hofberg vinden we in de naburige gemeente, Neumagen-Drohn. De Drohner Hofberg is een steile helling met een bodem van grijze leisteen, met in totaal 84,3 hectare wijngaarden. Hij levert elegante wijnen op, zoals ook dit heerlijke glas. Hij wordt aangeduid als ´Feinherb´ een term die in de Moezel wordt gebruikt voor ´Halbtrocken´, maar die wel nét even zoeter kan zijn. Hij is zacht en sappig, met fijn grapefruit, peer en citrus, niet te zoet, mooie bitters en zuren.
WinesForYou, € 12,25 ****(*)