Druivensoort "Xarel-lo"

Xarel-lo is een Catalaanse druivensoort die in Spanje voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van Cava. Vroeger heeft deze druif veel ellende veroorzaakt. Dit omdat de druif oxidatieproblemen had, waardoor de Cava een wortelachtige smaak kreeg. Gelukkig is dit probleem verholpen en levert de druif nu de basis, het gewicht, de kracht en de alcohol waar geen enkele Cava zonder kan. De Xarel-Lo geeft Cava tevens karakter, aroma en body. Naast de basis voor Cava worden er ook stille witte wijnen van dit ras geproduceerd. Deze hebben meestal een hoog zuurgehalte en een aroma van citrus, gedroogd fruit en abrikozen.
Bron: Wijnoverzicht.nl

  1. Ferret Cava Brut Reserva

    Een levendige Cava met een intens bouquet van gerijpt tropisch fruit en wat brioche. In de smaak weer het tropische fruit, een hint van amandelen en een zachte maar volle mousse.De Cava wordt gemaakt volgens de methode traditionnelle, waarbij de 2e vergisting op fles plaatsvindt. Een heerlijk en elegant glas bubbels, voor ieder moment.

    Meer over deze wijn
  2. Wijnhuis Bodega Parés Baltà

    Parés Baltà is een familiebedrijf dat al sinds de 18e eeuw wijngaarden bezit in de Penèdes in het noord oosten van Spanje. De familie beheert 5 bodegas in de heuvels rond Vila Franca del Penèdes, ongeveer 50 km van Barcelona gelegen.

    Meer over dit wijnhuis