Druivensoort "Parellada"

De Parellada wordt normaal gesproken gebruikt met Macabeo (Viura) en Xarel.lo in het gebied Catalunya ( Catalonië) voor de productie van Spaanse mousserende wijnen of Cavas. Potentieel is het een Catalaanse soort van uitstekende kwaliteit, die een fijne, aromatische en verfrissende wijn kan produceren. In koude klimaten is de opbrengst laag, hij produceert dan knapperige, perfect evenwichtige wijnen met voldoende zuur.
Zeer bestand tegen ziektes, speciaal tegen rot, is goed geschikt voor vatgisting en ouderen op eiken.

  1. Ferret Cava Brut Reserva

    Een levendige Cava met een intens bouquet van gerijpt tropisch fruit en wat brioche. In de smaak weer het tropische fruit, een hint van amandelen en een zachte maar volle mousse.De Cava wordt gemaakt volgens de methode traditionnelle, waarbij de 2e vergisting op fles plaatsvindt. Een heerlijk en elegant glas bubbels, voor ieder moment.

    Meer over deze wijn
  2. Wijnhuis Bodega Parés Baltà

    Parés Baltà is een familiebedrijf dat al sinds de 18e eeuw wijngaarden bezit in de Penèdes in het noord oosten van Spanje. De familie beheert 5 bodegas in de heuvels rond Vila Franca del Penèdes, ongeveer 50 km van Barcelona gelegen.

    Meer over dit wijnhuis