Druivensoort "Mauzac"

Tussen Toulouse en Albi ligt in het hart van het Zuidwesten een schitterend gebied waar de Mauzac zijn oorsprong vindt. Dit late aromatische druivenras kan goed tegen vorst in het voorjaar, maar is gevoelig voor bepaalde ziekten, mijten en wijngaardwormen. Als het ras echter zorgvuldig wordt geteeld en de opbrengst laag wordt gehouden, levert het zeer verfijnde witte wijnen op, vooral in de AOC's Gaillac en Limoux, waar het wordt geassembleerd met de Chenin Blanc en de Chardonnay voor de productie van de mousserende AOC-wijn Blanquette de Limoux (sinds 1530). Met ongeveer 3.500 hectare blijft de Mauzac een marginaal druivenras in Frankrijk, maar in het Zuidwesten levert het delicate wijnen op met aroma's van gebakken appel, witte perzik of peer en een gekruide afdronk.


  1. Cremant de Limoux Aimery

    Een subtiele en elegante mousserende wijn, gedomineerd door de chardonnaydruif. In de neus frisse aroma's van citrusvruchten en een lichte geur van witte bloesem.De smaak geeft een heerlijk fris en wat romig palet van citrusfruit en mineraliteit gevolgd door een zeer lange afdronk.Dit alles wordt ondersteund door een fraaie mousse die langdurig aanhoudt.Een geweldig alternatief voor een flink geprijsde champagne!

    Meer over deze wijn
  2. Wijnhuis Cave du Sieur d’Arques

    Cave de Sieur d’Arques ligt ongeveer 25 km van de stad Carcasonne in Zuid Frankrijk. Het wijnhuis is momenteel een van de meest vooraanstaande producenten in de Languedoc regio rond Carcasonne en Limoux. Mousserende wijn is de specialiteit van dit wijnhuis.


    Meer over dit wijnhuis