Druivensoort "Clairette"

De clairette is een witte druivensoort die veelal in Zuid-Frankrijk wordt verbouwd. De pluk van deze druivensoort vindt veelal vroeg in het seizoen plaats en de wijnbereiding dient met zorg te geschieden, anders ontstaan flauwe, lompe wijnen. Wijn van clairette druiven worden vaak gebruikt als mengwijnen. De druif geeft vaak een flink alcoholgehalte aan de wijn.

 1. Domaine de Familongue Blanc AOC Languedoc 2013

  Deze witte wijn van 5 druivensoorten uit de Languedoc is strogeel van kleur met nuances van groen. In de geur heeft hij aroma’s van specerijen, citrus en mint, gecombineerd met tonen van jasmijn bloesem. Een volle rijke smaak met in eerste instantie een zacht filmend mondgevoel waarna er een meer verfrissend effect ontstaat door de citrustonen en de opvallende afdronk met levendige frisse aroma’s van jasmijn en menthol. Een heerlijke aperitief wijn maar hij past ook erg goed bij een maaltijd.

  Deze wijn is blijvend in prijs verlaagd!

  Meer over deze wijn
 2. Wijnhuis Domaine de Familongue

  Het Domaine de Familongue ligt op ca. 35 km ten westen van de stad Montpellier. Men produceert hoofdzakelijk wijnen met de appellation AOC Coteaux du Languedoc. Het kleine familiebedrijf bestaat sinds 2002 en men beheert de wijngaarden met veel respect voor het milieu en de natuur.

  Meer over dit wijnhuis