Druivensoort "Cinsault"

Deze druif zorgt voor fruit en soepelheid in assemblages. Door deze eigenschappen leent de cinsault zich goed voor verwerking tot rosé.Mediterraan ras, ook wel gespeld als cinsaut, dat vrij lichte, zachte en aromatische wijnen geeft. Deze druif zorgt voor fruit en soepelheid in assemblages. Door deze eigenschappen leent de cinsault zich goed voor verwerking tot rosé. Cinsault staat op vrij grote schaal aangeplant in het hele zuiden van Frankrijk, in de Languedoc, Zuidelijke Rhône en de Provence. Hij speelt eveneens een belangrijke rol in Zuid-Afrika, en ook daar vooral in assemblages.

  1. Clos de l Amandaie rouge AOC Coteaux du Languedoc 2013

    De Clos Rouge is een rode wijn met intense aroma’s van specerijen zoals zwarte peper en rijp donker fruit zoals pruimen en bramen. Hij heeft een mooie volle structuur met zachte, ronde tannines. De assemblage van 4 druivensoorten, grenache, syrah, carignan en cinsault, is typerend voor de streek waar hij vandaan komt. Deze wijn is vooral een wijn om bij te eten maar kan ook zeker als aperitief gedronken worden.

    Meer over deze wijn
  2. Wijnhuis Domaine de Familongue

    Het Domaine de Familongue ligt op ca. 35 km ten westen van de stad Montpellier. Men produceert hoofdzakelijk wijnen met de appellation AOC Coteaux du Languedoc. Het kleine familiebedrijf bestaat sinds 2002 en men beheert de wijngaarden met veel respect voor het milieu en de natuur.

    Meer over dit wijnhuis