Druivensoort "Canaiolo Nero"

Met zijn donkerrode kleur, geparfumeerd aroma, gematigde tannines en milde zuren werd canaiolo in de 19e eeuw vooral gebruikt in de assemblage voor Chianti. Toch komt het in de blend van Chianti nog steeds voor, al is het niet meer verplicht. Canaiolo heeft een wat dikkere schil, wat de druif goed geschikt maakt om te laten indrogen. Vroeger werden dergelijke ingedroogde canaiolo-druiven wel aan de uitgegiste Chianti toegevoegd, om nóg meer kleur aan de wijn te geven.

 1. Tili Assisi Rosso DOC 2009

  Deze heerlijke wijn is het resultaat van een blend van de druiven Sangiovese, Canaiolo en Merlot. Intense geuren van donker fruit en vanille, in de smaak komt het rijpe warme fruit terug en combineert prachtig met de mooie zuren, de hout toets en de zijde zachte tannines. De afdronk is indrukwekkend lang en zeer intens. Zeer smaakvol en elegant.
  Een Super Umbrian!

  Sorry, deze wijn is tijdelijk uitverkocht !

  Meer over deze wijn
 2. Wijnhuis Tili Vini

  Het wijnhuis Tili Vini, gesitueerd in Umbrië , het groene hart van Italië, is een echt Italiaans klein familiebedrijf. De familie bezit ca. 40 hectare wijngaarden die uitgestrekt liggen op de zuidelijke hellingen van de Monte Subasio , in de nabijheid van de prachtige historische stad Assisi,


  Meer over dit wijnhuis