Druivensoort "Barbera"

Populair druivenras in een groot deel van Noord-Italië. Op zijn best in Piemonte. Barberawijnen zijn in vergelijking met de eveneens uit Piemonte afkomstige nebbiolowijnen zoals Barolo en Barbaresco wat makkelijker toegankelijk. Ze hebben minder tannines, behoorlijk veel fruit en een markante zuurgraad. Goede rijping van de druiven is dus belangrijk! Barbera is behalve in Italië ook te vinden in Californië en Argentinië, waar de wijnen in de regel wat zachter van smaak zijn.


Bron: Productschap Wijn

  1. Umberto Fiore Barbera d'Asti 2009

    Een soepele, zachte wijn, prettig drinkbaar maar met voldoende body om breed in te zetten. Biologisch wijn, robijnrood van kleur, heerlijk fruit met geuren van rode bessen,kersen en bloesem. In de smaak proeft men weer de typische aroma's van marasca kersen (morellen) en een toets van specerijen.

    Deze wijn is uit ons assortiment.


    Meer over deze wijn
  2. Wijnhuis Umberto Fiore

    Het wijnbedrijf Fiore werd door Pietro Fiore gestart in 1880. Sinds 1950 heeft Umberto Fiore een dynamisch wijnhuis gemaakt van het kleine familiebedrijf dat nu zowel lokaal als nationaal veel bekendheid geniet.

    Meer over dit wijnhuis